Två adelsmän på Gräsgården

VADSTENA

. Varje år tolkas och framförs en ny Shakespeare-pjäs Gräsgården, mellan Klosterkyrkan och Bjälbopalatset i Vadstena. I morgon, lördag, har årets föreställning premiär.

I sommar är det "Två adelsmän i Verona" som sätts upp i regi och nyöversättning av teaterns konstnärliga ledare Pontus Plænge, som tidigare bland annat gjort "En midsommarnattsdröm", "Köpmannen i Venedig" och "Trettondagsafton". I ensemblen återfinns flera mångåriga medarbetare som exempelvis Per-Johan Persson och Inga Onn.

Huvudrollerna i årets föreställning spelas av Hannah Alem Davidson och Wayra Monasterio, som båda två medverkade i förra årets ”Romeo och Juliet”, samt av debutanterna Rita Hjelm och Christopher Lehmann.

–Att spela Shakespeare är en rolig utmaning och något som jag längtat jättemycket efter, säger Christopher Lehmann, som nu under våren medverkat i Dramatens uppsättning av ”Angels in America”.

I ensemblen märks också Mattias Malmros och Agnes Jakobsson liksom föreställningens regissör Pontus Plænge. "Två adelsmän i Verona" spelas till och med 29 juli.

Publicerad 29 June 2018 00:00