Rock, visor och schlager i Gästis

BORENSBERG

. För femte året i rad arrangeras ”Allsång på Gästis” på Borensbergs Gästgivaregård under ledning av artisten och sångaren Magnus Bäcklund.

Av
Pernilla Alsén

Årets program bjuder som vanligt på ett brett utbud av såväl schlager och rock som visor och musikal, detta under fem kvällar i juli och augusti.

Allsångssommaren, som precis som vanligt leds av artisten Magnus Bäcklund, börjar 12 juli med Johan Boding som gästartist. Boding har de senaste åren turnerat med sina hyllade Queen-konserter och är i år en av artisterna i ”Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol, vind & vatten”. Han har även körat till många kända artister och turnerat med Rhapsody in Rock. Dessutom väntas den populära – och lite trötta – servitrisen "Vera" dyka upp.

Nästa vecka, torsdag 19 juli, är det schlagerartisten Linda Bengtzing som står på Gästisscenen. Bengtzing tar med sig hits som ”Jag ljuger så bra”, ”Alla flickor” och ”Värsta schlagern”. Samma kväll kommer även Alexander Strandell, känd från bland annat TV4:s "Idol".

Nanne Grönvall kommer till Borensberg 26 juli. Grönvall har många kända hits i bagaget, bland annat ”Avundssjuk” och ”Kom och håll om mig”.

2 augusti gästas Gästis av Jack Vreeswijk, som bland annat sjunger sin fars – Cornelis Vreeswijks – visor. Den här kvällen gästar även artistduon John Daniel & Malin Bratt från Norrköping.

Allsångssäsongen avslutas 9 augusti med 80-talsnostalgi, då Micke ”Syd” Andersson och Susie Päivärinta är kvällens gästartister. Micke "Syd" Andersson slog igenom som en av medlemmarna i Gyllene Tider i början av 80-talet medan Susie Päivärinta var ena halvan av den populära duon "Lili & Susie".

Publicerad 11 July 2018 00:00