Per Beckne, IFK Motala Bandyklubb

Per Beckne, IFK Motala Bandyklubb Foto: Crelle Photograpy

Bandyprojekt kan få årets pris

ÖSTERGÖTLAND

. Det har blivit dags att kora vinnaren av "Östgötapriset". Åtta olika initiativ eller organisationer är nominerade, däribland IFK Motala bandyklubb, för deras projekt där få fler barn och unga - oavsett bakgrund - att åka skridskor.

Av
Pernilla Alsén

Det är företaget Länsförsäkringar Östgöta som ligger bakom utmärkelsen som snart ska delas ut för tredje året i rad. Åtta olika initiativ är nominerade, däribland IFK Motala bandyklubb, för projektet för att få fler barn och unga oavsett bakgrund att åka skridskor.

– En gång per vecka hämtar vi barnen på deras fritids. Vi bussar barnen till vår arena och här bjuder vi på mellanmål, innan vi hjälper alla att ta på skridskor och hjälm, berättar ledaren Pär Beckne från IFK Motala Bandyklubb i samband med nomineringen.

Aktiviteten är helt gratis för de medverkande och som mest har det varit 325 barn på isen samtidigt.

– Det är en underbar känsla att se barn som kanske aldrig annars skulle komma i kontakt med skridskor eller vintersport glida iväg på isen efter lite träning,

Vinnaren, som utses av en jurygrupp, kommer att presenteras i november.

De nominerade är:

Bollihop, Linköping

BuCancer, Svärtinge

Idrott utan gränser, Norrköping

IFK Motala Bandyklubb

Linköpings Stadsmission

Portalen, Norrköping

Shanazi Hjältar och Hjältinnor, Linköping

WeTalk UF, Linköping

Publicerad 10 October 2018 00:00

Naturum utökas med aktivitetsbana

Snart öppnar Naturm Tåkern för säsongen. Nu under sportlovet har besökcentret öppet måndag-tisdag samt lördag och söndag. Från mars är det helgöppet, lördag-söndag, och från 1 april till 15 september håller Naturum öppet dagligen.

Årets program, med det övergripande temat "biologisk mångfald", innehåller som vanligt stor bredd och många aktiviteter.

– Vi fortsätter att håva småkryp dagligen under sommarlovet, och alla dagar vi har öppet visar vi Naturum och dagens art, berättar Malin Granlund Feldt, föreståndare för naturum Tåkern.

Nytt för i år är en aktivitetsbana som ska byggas vid grill- och rastplatsen intill parkeringen, där det kommer att finnas plats för både spring, hopp, lek och upptäckarglädje. Tåkerns naturlek invigs 14 april.