Jimmy Israelsson, Christer Gustafsson, Micke Ström och Dick Magnusson repeterar.

Jimmy Israelsson, Christer Gustafsson, Micke Ström och Dick Magnusson repeterar. Foto: Mats Lönngren

Sångarbröderna i Boxholm tillbaka med ny revy

BOXHOLM

. Nisse P är tillbaka. Vid fyra tillfällen bjuder Sångarbröderna i Boxholm in till en jubileumsrevy, denna gång med livemusik.

Av
Pernilla Alsén

Sedan år 2000 har Sångarbröderna i Boxholm vartannat år satt upp en revy. Det gör att man nu kommit fram till den tionde gången i ordningen, vilket uppmärksammas med en jubileumsrevy. Precis som vanligt handlar det om en klassisk nummerrevy med sång, musik och spex.

Nytt för i år är den egna orkestern som bjuder på livemusik i stället för inspelad musik som det varit tidigare.

– Vi kommer att häckla både det lokala, nationella och till viss del det globala, hela skalan, säger Mats Lönngren som ingår i manusgruppen.

"Häcklar det lokala"

Lönnergren berättar att ämnen som #metoo, Svenska Akademin och lokal politik kommer att avhandlas och utlovar besök på scen av både "Ingemar Bergman" och "Zlatan". Dessutom gör två populära rollfigurer som fanns med från start och som varit borta några år, Boxholmsprofilerna Albin och Melker, comeback.

Publiken kan också vänta sig några uppdaterade repriser, några nummer från tidigare revyer har nämligen återvunnits.

– Vi har ju en del saker vi skrattat extra åt under åren, som vi inte kan motstå att ha med igen nu när det är jubileum. Vi har ändrat lite för att scenerna ska vara mer ”up to date”, säger Mats Lönnerhed.

17 november är det premiär och totalt är fyra speltillfällen inplanerade. Under premiärdagen ges två föreställningar, klockan 15 och 19 - samma sak en vecka senare, lördag 24 november.

Kapellmästare Erik Nilsson och dirigent Olle Nilsson.

Kapellmästare Erik Nilsson och dirigent Olle Nilsson. Foto: Mats Lönngren

Publicerad 23 October 2018 11:19