Från och med 9 december gäller nya avgångstider för Östgötapendeln.

Från och med 9 december gäller nya avgångstider för Östgötapendeln. Foto: Arkiv/Pernilla Alsén

Nya tider för Östgötapendeln

ÖSTERGÖTLAND

. Östgötapendeln får en ny tidtabell. De betyder bland annat att de tidigare regelbundna tiderna, med avgångar en gång i kvarten, delvis kommer att försvinna.

Av
Pernilla Alsen

Den 9 december börjar Östgötatrafikens nya tidtabeller att gälla. Justeringarna av de östgötska tågtiderna är en följd av att Trafikverket har genomfört förändringar i fjärrtågstrafiken, bland annat för att komma tillrätta med återkommande förseningar.

Under de senaste åren har Östgötapendeln kört 15-minuterstrafik mellan Norrköping och Mjölby under rusningstid. Nu har Trafikverket valt att inte längre godkänna Östgötatrafikens önskade avgångstider. Detta innebär att tiden mellan vissa avgångar kommer att variera mellan 5 och 25 minuter, i stället för 15. Många av avgångarna under rusningstid fortsätter dock i stort sett att köra samma tider som tidigare, meddelar Östgötatrafiken på sin hemsida.

En annan effekt blir att resenärer från Tranås och Boxholm får längre bytestid i Mjölby vid vissa tider till följd av Trafikverkets förändrade körschema.

HÄR kan du läsa mer om de nya pendeltiderna.

Publicerad 26 October 2018 00:00