Wifolka GK har tävlat i Örebro och fick med sig flera medaljer hem.

Wifolka GK har tävlat i Örebro och fick med sig flera medaljer hem. Foto: Privat

Nya medaljer till Wifolka GF

MANTORP. I helgen avgjordes Mellansvenska Cupen i truppgymnastik i Örebro. Mantorpsklubben Wifolka Gymnastikförening fanns representerade i två av fyra tävlingsklasser, där såväl gren- som mångkampsegrare korades.

Först ut att tävla var tjejerna i T2 i klass fyra, där motståndet var tufft. Mantorpslaget nådde en fjärdeplats i tumbling, med poängen 11,85 – bara 15 tiondelar från bronsplats.

De lite äldre tjejerna och killarna i T4 tävlade framgångsrikt i klass tre. Som enda deltagande lag i mångkampen tog man där hem förstaplatsen, men Mantorpslaget presterade också väl i respektive grentävling. En medalj i varje valör, brons, silver och guld, blev facit. Bronset tog laget i tumblinggrenen och silver i fristående. Bäst gick det i trampett där Wifolkagymnasterna tog guld.

– Det är helt otroligt av dessa gymnaster att kunna leverera denna fina prestation på den högsta regionala tävlingsnivån. Motståndet är tufft och många gånger har föreningarna helt andra tillgångar än vi, i form av till exempel specialhallar och resurser. Fantastiskt och roligt att lilla Wifolka kan stå sig så väl på tävlingarna runtom i landet, säger Olivia Pettersson, stolt och glad tränare.

Publicerad 31 October 2018 11:55