På Motala kommuns hemsida finns en 3D-film som visar hur Varamonområdet kommer att se ut efter Lalandias etablering.

På Motala kommuns hemsida finns en 3D-film som visar hur Varamonområdet kommer att se ut efter Lalandias etablering.

Så förändras Varamon efter Lalandias etablering

MOTALA.

Är du nyfiken på hur Varamonområdet kommer att se ut när Lalandias etablering står klar? Motala kommun har tagit fram en dataanimerad film i 3D för att ge en tydligare bild av planerna.

Av
Pernilla Alsen

– Det här är en viktig milstolpe i arbetet för Lalandias etablering. Nu kan vi visa invånarna på ett konkret sätt hur vi planerar att området ska se ut, säger kommunstyrelsens ordförande Kåre Friberg (M) i ett pressmeddelande.

De avgörande besluten inför Lalandias etablering i Varamonområdet närmar sig. För att hålla Motalabor och andra nyfikna informerade har kommunen nu har tagit fram en animerad 3D-film som visar område för området, hur det är tänkt att se ut när det stora inomhusvattenlandet, semesterhus, kommunens simhall och allt annat är färdigbyggda.

– Det känns riktigt häftigt att få en bild av hur området kommer att se ut när projektet blir verklighet. Jag tycker att den tydligt visar att Lalandias etablering kommer att ske på ett sätt som bevarar Varamons karaktär, säger Kåre Friberg.

Oppositionsråd Elias George (S) menar att en av de viktigaste frågorna genom hela processen, har varit att hålla invånare och andra intressenter informerade om hur projektet framskrider.

"Filmen är en viktig del i dialogen"

– Den här filmen är en viktig del i den dialogen. Det finns dessutom ett stort intresse för den här etableringen både nationellt och regionalt. Därför tror vi att en visualisering av den här typen också kan vara viktig för andra, exempelvis företag som planerar för andra etableringar, menar Elias George.

Nästa steg i arbetet är att antagandehandlingar nu ska tas fram och därefter väntas nämnder och fullmäktige fatta beslut om detaljplanerna under december.

– Tidplanen har varit snäv under hela processen, men vi ligger i fas med den ursprungliga tidplanen, säger Hanna Hammarlund, mark- och exploateringschef.

Här kan du se hela filmen.

Publicerad 31 October 2018 14:29