Magnus Ring och Bengt-Åke Svensson från Lions ser gärna att så många som möjligt lämnar in sina uttjänta läsplattor, mobiler eller laptops - tillförmån för Barndiabetesfonden.

Magnus Ring och Bengt-Åke Svensson från Lions ser gärna att så många som möjligt lämnar in sina uttjänta läsplattor, mobiler eller laptops - tillförmån för Barndiabetesfonden. Foto: Privat/Mostphotos

Uttjänta teknikprylar gör gott

MOTALA. I Motala pågår just nu en insamling till förmån för Barndiabetesfonden. Det är den lokala Lionsklubben som ligger bakom initiativet, där uttjänta mobiler, surfplattor och bärbara datorer samlas in. De insamlade elektronikprodukterna tas omhand av ett återvinningsföretag och alla pengarna som betalas ut för detta går oavkortat till Barndiabetesfonden. Insamlingslådor finns för närvarande hos Colorama och Glasmästaren på Bråstorp och på Askling Bil och Mobilteknik i Motala.

"Helt beroende av bidrag från privatpersoner och organisationer"

– Barndiabetesfonden får inte så mycket pengar utan är helt beroende av bidrag från privatpersoner och organisationer, säger Vidar Jareblad från Lions i Motala.

Idén kommer från Lions i Vadstena och Borensberg, där samma insamlingsprojekt pågår.

Publicerad 02 November 2018 00:00