BildtexterMjölbys nummer 11, William Lagerqvist, var framgångsrik i poängprotokollet.

BildtexterMjölbys nummer 11, William Lagerqvist, var framgångsrik i poängprotokollet. Foto: Tobias Josefsson

TV-pucken spelades i Mjölby

MJÖLBY

. Under helgen var det dags för slutspel i TV-pucken, en klassisk turnering som fyller 60 år. Denna gång var ProTrain Arena i Mjölby en av spelplatserna som lockade både lokalt och nationellt intresse.

Av
Tobias Josefsson

TV-pucken är en turnering där olika landskap samlar sina bästa ishockeyspelare upp till 15 år, för att kämpa om äran av att vara bäst i Sverige. Slutspelet är kulmen av ett flerårigt arbete med individutveckling och lagspel i olika föreningar och förbund.

– Att Mjölby Hockey får vara med och arrangera är fantastiskt roligt. Det bidrar förhoppningsvis till att fler får upp ögonen för just det vi arbetar med och att Östergötland kan visa upp hockeyn ur ett bra perspektiv, säger föreningens vice ordförande Kalle Wadström.

Linda Johansson och Karin Ahl har agerat lokala projektledare. Arbetet inleddes i början av 2018 och gav mycket positiv respons redan från början.

– När vi tillsammans med de andra föreningarna i Östergötland fick möjligheten att stå värd för TV-pucken handlade det först om att höra oss för och samla in information om vad som förväntades av anläggningen och av oss som förening, förklarar Ahl.

BildtexterLinda Johansson och Karin Ahl, glada projektledare i Mjölby Hockey.

BildtexterLinda Johansson och Karin Ahl, glada projektledare i Mjölby Hockey. Foto: Tobias Josefsson

Projektledarduon har därefter arbetat metodiskt utifrån en projektplan och följt den från början till slut, vilket underlättar för att kunna genomföra ett evenemang av det här slaget.

– Vi har fått ett jättebra stöd av kommunen när det gäller till exempel tillgänglighet till hallen, att ändra schemaläggning under höstlovet och att lösa med vaktmästare under långa dagar. De gör en jätteinsats med isarbete och allting runt omkring, utan deras goda vilja hade det varit mycket svårare. De har varit fantastiska, berömmer Linda Johansson.

Tre spelare från Mjölby deltog i Östergötlands lag: Hampus Karlsson Berglund, Marcus Torgner och William Lagerqvist.

– Det är vi väldigt glada för. Att spelare från Mjölby visar framfötterna skapar ett bredare intresse och visar de yngre att det går att ta sig fram, tycker Kalle Wadström.

Östergötlands sportsliga resa avslutades lämpligt nog med en gruppseger i Mjölby, vilket innebar en niondeplacering totalt.

Många åskådare tog sig till ProTrain Arena under TV-puckens slutspel.

Många åskådare tog sig till ProTrain Arena under TV-puckens slutspel. Foto: Tobias Josefsson

Publicerad 05 November 2018 08:33