Så här tänker sig exploatörerna att handelsplatsen

Så här tänker sig exploatörerna att handelsplatsen "The One" i Mantorp kan komma att se ut. Illustration: Arkitektbyrån Krook & Tjäder

Så kan jättebygget i Mantorp se ut

MANTORP

. Planerna på ett nytt stort köp- och upplevelsecentrum i Mantorp fortskrider. Nu visar exploatörerna upp en bild av hur den planerade jätteanläggningen kan komma att se ut.

Av
Pernilla Alsén

Planerna och idéerna har varit många. Under flera år har det flaggats för att det är något stort på gång i Mantorp, vid köpcentrumet Depot (tidigare Mobilia). Informationen om vad, hur och när har dock varit knapphändig.

Nu går den norske exploatören Tor-Erik Lund ut med lite mer information kring Mantorpsplanerna. Bland annat presenteras en bild av hur den enorma handels- och upplevelseplatsen, som man kallar "The One", skulle kunna komma att se ut i framtiden. Enligt Lund, som jobbar med liknande koncept i bland annat Stockholm, Malmö och Göteborg, planeras en "handelsupplevelse" på 80 000 kvadratmeter med över 100 butiker, hotell och restauranger. Det ska också finnas plats för så kallade "big-boxes", det vill säga fristående butiker med egen entré i anslutning till den nya anläggningen.

Tidigare har Tor-Erik Lund beskrivit det som att köpcentrumet i Mantorp ska bli "Östergötlands Mall of Scandinavia".

En av aktörerna är Local Market Group, som bland annat driver mötesplatsen Tolv vid Tele2 Arena i Stockholm. Företagets vd, Henrik Hermansson, tar i från tårna när han berättar om planerna i Mantorp.

– Det har under planeringen av detta projekt blivit klart för oss att exploatören är fast beslutsam att bygga en riktig håll-käften-destination med Sverige mått mätt. Miljön och bredden av aktiviteter, restauranger och den klass på hotellet som kunden kommer mötas av gör att vi är övertygade om dess framgång, säger Hermansson.

Mer exakt när i tiden planerna skulle kunna bli verklighet framgår inte av pressmeddelandet som skickats ut, mer än att detaljplanen är klar och att lanseringen av den nya växande handelsplatsen har påbörjats.

Publicerad 09 November 2018 10:43