Team Moberg består av Emma Moberg, Emma Landelius, Alva Sundberg och Mikaela Altebro.

Team Moberg består av Emma Moberg, Emma Landelius, Alva Sundberg och Mikaela Altebro. Foto: Privat

Elitseriesilver till Mjölby

MJÖLBY

. Elitserien i curling för damer avgjordes i helgen i Härnösand. Mjölby AI Curlingförening var representerade av Team Moberg, som består av Emma Moberg, Emma Landelius, Alva Sundberg och Mikaela Altebro.

Av
Pernilla Alsén

Ena matchen stod mot Team Donald Davis med den flerfaldiga OS- och VM-guldmedaljören Anette Norberg som skipper. Mjölbylaget började starkt och hade en ledning med 5-2 innan lag Norberg började knappa in. Inför sista omgången var det lika poängmässigt, men lag Norberg hade sista stenen.

– Efter en fin frysning av lag Moberg på sista tvingades lag Norberg till en dragning som krävde nästan full fyrfot för vinst, säger Mjölbylagets coach Lars Landelius om matchavslutningen.

I sista matchen mötte Team Moberg lag Sundberg, en match där Mjölbytjejerna öppnade mycket starkt och snabbt tog en betryggande ledning. Matchen slutade 9-1 till Mjölbys fördel och en silverplats i elitserien blev facit för Mjölby AI Curling och Team Moberg.

Elitserien i curling 2018 - topp tre:

1) IK Fyris Team Donald Davis (Annette Norberg)

2) Mjölby AI Curlingförening Team Moberg

3) Östersund CK Team Sundberg

Publicerad 13 November 2018 10:01

Naturum utökas med aktivitetsbana

Snart öppnar Naturm Tåkern för säsongen. Nu under sportlovet har besökcentret öppet måndag-tisdag samt lördag och söndag. Från mars är det helgöppet, lördag-söndag, och från 1 april till 15 september håller Naturum öppet dagligen.

Årets program, med det övergripande temat "biologisk mångfald", innehåller som vanligt stor bredd och många aktiviteter.

– Vi fortsätter att håva småkryp dagligen under sommarlovet, och alla dagar vi har öppet visar vi Naturum och dagens art, berättar Malin Granlund Feldt, föreståndare för naturum Tåkern.

Nytt för i år är en aktivitetsbana som ska byggas vid grill- och rastplatsen intill parkeringen, där det kommer att finnas plats för både spring, hopp, lek och upptäckarglädje. Tåkerns naturlek invigs 14 april.