Lina Samuelsson är årets lucia i Boxholm.

Lina Samuelsson är årets lucia i Boxholm. Foto: Mostphotos/Privat

Lina är årets Boxholmslucia

BOXHOLM

. Årets lucia i Boxholm är utsedd. 16-åriga Lina Samuelsson är den som ska bära ljuskronan i år.

Av

Lina Samuelsson berättar att hon blev väldigt förvånad över beskedet att hon blivit Boxholms lucia.

– Det känns fantastiskt roligt att få äran att vara lucia! Är fortfarande i chock, men också jätteglad, säger 16-åringen som går första året på gymnasiet.

Nu väntar en intensiv period fram till luciadagen, med över 20 framträdanden för lucia och hennes tärnor. Först ut är några spelningar i Tyskland, dit Boxholms luciatåg åker för att lussa varje år.

– Det är det jag ser fram emot mest, att få åka till Tyskland, men också att sprida glädje till alla som kommer och tittar, säger Lina Samuelsson.

Publicerad 13 November 2018 12:34

Naturum utökas med aktivitetsbana

Snart öppnar Naturm Tåkern för säsongen. Nu under sportlovet har besökcentret öppet måndag-tisdag samt lördag och söndag. Från mars är det helgöppet, lördag-söndag, och från 1 april till 15 september håller Naturum öppet dagligen.

Årets program, med det övergripande temat "biologisk mångfald", innehåller som vanligt stor bredd och många aktiviteter.

– Vi fortsätter att håva småkryp dagligen under sommarlovet, och alla dagar vi har öppet visar vi Naturum och dagens art, berättar Malin Granlund Feldt, föreståndare för naturum Tåkern.

Nytt för i år är en aktivitetsbana som ska byggas vid grill- och rastplatsen intill parkeringen, där det kommer att finnas plats för både spring, hopp, lek och upptäckarglädje. Tåkerns naturlek invigs 14 april.