Tobias Söderberg från Mjölby vann en match och förlorade en i sin VM-premiär.

Tobias Söderberg från Mjölby vann en match och förlorade en i sin VM-premiär. Foto: Arkiv/Pernilla Alsén

Nöjd trots utebliven medalj

MJÖLBY. För några veckor sedan skrev vi om kampsportaren Tobias Söderberg från Mjölby som via en reservplats kvalificerat sig för VM i kampsporten MMA. I veckan avgörs världsmästerskapet i Bahrain, där Söderberg varit en av de tävlande svenskarna.

Tobias Söderberg, som tävlar i lättvikt, gick första matchen mot Ibrahim Mammadaliyev från Azerbajdzjan. Söderberg vann premiärmatchen.

– Jag styrde redan från start och gjorde det jag skulle, allt fungerade och jag vann på poäng efter tre ronders dominans. Jag var sjukt glad efter att vinna i min VM-debut på ett sådant sätt.

I andra matchen mötte Mjölbyfightern EM-silvermedaljören Kaupo Kokamägi från Estland.

– Jag hade noll respekt för det, hade sett hans matcher innan och var inte imponerad. Men när matchen väl började så låste det sig för mig, jag hamnade i hans game och slutade fightas på mitt sätt, säger Söderberg som därmed åkte ur turneringen.

– Det är självklart att man är väldigt besviken efter att ha förlorat, speciellt när man känner att man har mer att ge. Men så är det, det är bara att ta lärdom. Detta är mitt första världsmästerskap och jag åker härifrån med en seger, vilket jag är fruktansvärt glad över.

Publicerad 15 November 2018 16:31

Naturum utökas med aktivitetsbana

Snart öppnar Naturm Tåkern för säsongen. Nu under sportlovet har besökcentret öppet måndag-tisdag samt lördag och söndag. Från mars är det helgöppet, lördag-söndag, och från 1 april till 15 september håller Naturum öppet dagligen.

Årets program, med det övergripande temat "biologisk mångfald", innehåller som vanligt stor bredd och många aktiviteter.

– Vi fortsätter att håva småkryp dagligen under sommarlovet, och alla dagar vi har öppet visar vi Naturum och dagens art, berättar Malin Granlund Feldt, föreståndare för naturum Tåkern.

Nytt för i år är en aktivitetsbana som ska byggas vid grill- och rastplatsen intill parkeringen, där det kommer att finnas plats för både spring, hopp, lek och upptäckarglädje. Tåkerns naturlek invigs 14 april.