"Änglahyss" spelas för allmänheten 25 november klockan 16 och 26 november klockan 18:30. På bilden syns Sophi Sjöberg (t.v.) och Madelene Boberg. Foto: Pernilla Alsén

Änglahyss tillbaka i Motala

MOTALA.

För sjätte året sätts nu "Änglahyss" upp i Pingstkyrkan i Motala. Julmusikalen är en populär tradition, inte minst bland skolklasserna.

Av
Pernilla Alsén

Julmusikalen "Änglahyss" har spelats för både skolklasser och allmänhet under flera år.

– Först tänkte vi inte spela det här året, men det är så uppskattat av skolorna, berättar Sophi Sjöberg som är en av de som håller i trådarna.

Det är ett stort projekt, med omkring 100 personer och ett eget 11-mannaband på scenen, berättar Madelene Boberg. Hon är barn- och familjepastor i Pingstkyrkan i Motala, som står bakom den egenproducerade musikalen.

– Det är väldigt, väldigt roligt att göra detta tillsammans. Det är vackert när så många olika människor samlas runt ett projekt, tycker hon.

Tre skolföreställningar och två för allmänheten blir det. Handlingen kretsar runt Jesu födelse och julevangeliet, ur änglarnas perspektiv.

I fokus står tre änglar; Gabriel, Stella och Angelicus och en stjärna som av misstag hamnat på fel ställe.

– Vi vill berätta om och påminna om varför vi firar jul. Det är många som kanske inte vet det i dag, säger Sophi Sjöberg.

Det går åt mycket rekvisita och många kostymer i föreställnignen. Madelene Boberg och Sophi Sjöberg har koll.

Det går åt mycket rekvisita och många kostymer i föreställnignen. Madelene Boberg och Sophi Sjöberg har koll. Foto: Pernilla Alsén

Publicerad 20 November 2018 08:18