Björnligan visade upp sig i Saab Arena i lördags.

Björnligan visade upp sig i Saab Arena i lördags. Foto: Tobias Josefsson

Småspelare inför storpublik

MJÖLBY

. Alla är vi barn i början, men de barn som spelar ishockey i Mjölby Hockeys yngsta lag Björnligan tog under helgen ett mycket stort kliv. De gav sig nämligen in i ett sammanhang med spel inför 6 000 åskådare i Saab Arena.

Av
TOBIAS JOSEFSSON

Linköping HC är ett draglok för ishockeyn i regionen och väljer att på olika sätt arbeta för att sprida intresset. Under försäsongen spelades en match mot Färjestad i Mjölby och klubben bjuder löpande in andra klubbars knattelag att visa upp sig inför SHL-publiken.

– Det är ett mycket bra initiativ av LHC att på olika sätt främja småklubbarna i länet, utan dem överlever inte storklubbarna heller i längden. De behöver oss lika mycket som vi behöver dem, reflekterar Klas Linnell som är tränare för Björnligan i Mjölby Hockey.

MHC-spelarna som visade upp sig i periodpauserna under LHC-Örebro i lördags är födda mellan 2011 och 2013, de äldsta av dem har precis bildat sitt första ”riktiga” lag. Innan poolspelet snart drar igång fick de chansen att uppleva något utöver det vanliga, att spela hockey i en stor arena och att finnas på samma is som sina idoler.

– Jag tycker att det gick utmärkt och det var riktigt roligt att se hur mycket alla spelare uppskattade ögonblicket. Det knepigaste var att få alla att stå på rätt sida av tekningspunkten, säger Klas med ett leende.

Foto: Tobias Josefsson

Bland spelarna ute på isen och släktingarna på läktarna var det idel muntra miner, frånsett vid någon enstaka krock. Tårar torkades och spelet fortsatte med förnyad energi.

– Jag tycker att det är inspirerande att vara ledare i MHC. Det är extra roligt när spelare kommer fram efter nästan varenda träning och säger att de har haft roligt. Det var precis därför jag började som hockeytränare från början, avslutar Klas.

Publicerad 21 November 2018 09:30