Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt från Mjölby blir ny klubbdirektör i Linköpings FC.

Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt från Mjölby blir ny klubbdirektör i Linköpings FC. Foto: Privat/Mostphotos

Brehmer blir ny klubbdirektör

ÖSTERGÖTLAND.

Ann-Sofie Brehmer blir ny klubbdirektör i Linköpings FC. Brehemer, som i dag är rektor i Mjölby, har en lång och bred erfarenhet från fotbollen, både på och utanför planen.

Av
Pernilla Alsén

En helgjuten ledare, i kombination med ett starkt driv, mångårig erfarenhet inom idrottsrörelsen och ett stort hjärta för LFC. Så beskriver fotbollsklubben Linköping FC sin nya klubbdirektör Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt.

– Vi siktar mot att nå toppen och då krävs det inte bara spelare och tränare av hög klass utan också en stark organisation där alla kraftsamlar för att uppnå föreningens målsättningar. Jag är mycket glad, att vi kunnat kontraktera en så kunnig, erfaren och därtill engagerad person som ny klubbdirektör. Det är en viktig rekrytering för framtiden och inför den nya säsongen,, säger klubbordförande Paul Lindvall om nyrekryteringen.

Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt har de senaste tio åren arbetat som rektor i Mjölby och har parallellt med sitt yrke även varit engagerad i fotbollen på olika sätt. Hennes egen spelarkarriär började i Fornåsa flicklag och slutade i BK Kenty. När fotbollsskorna lades på hyllan utbildades sig Brehmer Hjertstedt till tränare och har bland annat varit adept till Pia Sundhage. Hon har haft flera uppdrag inom Östergötlands fotbollförbund och under ett par år jobbade hon med talangutveckling för Svenska Fotbollförbundet. Förra året valdes hon in i LFC:s styrelse och i år tog hon över som ordförande i Östergötlands Idrottsförbund.

– Det ska bli oerhört kul och stimulerande att få fortsätta arbetet med att utveckla LFC. Ända sedan jag själv slutade i Kenty har jag fortsatt att vara kvar i föreningen, som nu bytt skepnad till LFC, på olika sätt i perioder. Att få arbeta heltid med det jag älskar mest är ett privilegie och jag är oerhört tacksam för att jag har fått detta förtroende, säger Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt.

"Oerhört tacksam att jag fått detta förtroende"

Svensk damfotboll och LFC står inför en rad utmaningar, inte minst vad gäller ekonomi och möjligheten att behålla sina spelare i den konkurrens som råder, bland annat från utländska klubbar med starkare ekonomi.

– Vi vill fortsatt ha ett gott samarbete med alla flick- och damföreningar, men också fortsätta utveckla spelare till att nå landslagsnivå. Fadderakademin och LFC Night är förutsättningar för att våra unga talanger i distriktet får förebilder och vill satsa på sin idrott.

Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt kommer tillträda sin tjänst som klubbdirektör 1 februari nästa år.

Publicerad 23 November 2018 11:39