Talmannen Andreas Norlén tog en paus från försöken att bilda regering och invigde de nyrenoverade lokalerna i Roglösa.

Talmannen Andreas Norlén tog en paus från försöken att bilda regering och invigde de nyrenoverade lokalerna i Roglösa. Foto: Privat

Talmannen invigde förskola

Av
Pernilla Alsén

BORGHAMN. I lördags invigdes de nya lokalerna för Föräldrakooperativet Våga Gård i Rogslösa, Borghamn. Uppdraget, att klippa bandet, gick till riksdagens talman Andreas Norlén.

Föräldrakooperativet startade redan för 30 år sedan, och verksamheten bedrevs till en början på den lilla gården Våga Gård - därav namnet. Här fanns förskolan kvar fram till 2010 då flytten gick till Borghamn där man tog över den kommunala förskoleverksamheten i en överenskommelse med Vadstena kommun.

I samband med att kommunen hösten 2015 beslutade att lägga ner Roglösa skola startade en grupp föräldrar Vadstena Fria skola AB, med målet att öppna en friskola i lokalerna. Planerna gick dock i stöpet, bland annat på grund av att Skolinspektionen gav avslag på friskoleansökan. Efter avslaget lade kommunen förra året ut skolan till försäljning, vilket Vadstena Fria skola som nu hade bytt namn till Våga Gård Fastighets AB nappade på.

I ett drygt år har planering och renovering, till största del ideellt arbete, pågått och under den gångna helgen invigdes alltså förskolelokalerna i Roglösa under högtidliga former.

Publicerad 26 November 2018 09:36