Hur många tomtar som dyker upp i Skänninge återstår att se. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.)

Hur många tomtar som dyker upp i Skänninge återstår att se. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: Mostphotos

Tomtar ska få fart på julmarknaden

SKÄNNINGE.

I år ska julen springas in i Skänninge. Initiativet kommer från Rotaryföreningen som arrangerar ett tomtelopp i samband med årets julmarknad.

Av
Pernilla Alsen

I samband med julmarknaden i Skänninge, som i år hålls 8 december, anordnar den lokala Rotaryklubben för första gången ett "tomterace". Upplägget är sådant att deltagarna själva bestämmer hur långt man vill gå eller springa och för varje varv inkasserar de motionerande tomtarna en lott till ett prislotteri. I anmälningsavgiften ingår en tomtedräkt. Antalet är begränsat, så först till kvarn gäller (mer information finns på Skänninge Rotaryklubbs Facebooksida).

Artisten Dogge Doggelito är konferencier under evenemanget på Stora Torget och kommer bland annat värma upp deltagarna och publik inför loppet.

Loppet arrangeras i välgörande syfte, hela behållningen går till Shelterbox, som är en organisation som hjälper familjer som har förlorat sina hem i krig eller naturkatastrofer.

Förutom tomtarnas lopp och den traditionsenliga julmarknaden på torget finns fler chanser till julstämning. Till exempel blir det vid två tillfällen under lördagen, klockan 16:30 och 19 luciaframträdande och julkonsert i Vårfrukyrkan.

Publicerad 26 November 2018 11:00