Nu är rekryteringen klar. I mars nästa år tillträder Madeleine Andersson som ny kommundirektör i Vadstena.

Nu är rekryteringen klar. I mars nästa år tillträder Madeleine Andersson som ny kommundirektör i Vadstena. Foto: Arkiv/Pernilla Alsén

Hon blir ny kommundirektör i Vadstena

VADSTENA

. Nu är det klart vem som blir Vadstenas nästa kommundirektör. Madeleine Andersson, som i dag är kommunchef i Askersunds kommun, tar över efter Henrik Hendeby nästa år.

Av
Pernilla Alsén

Madeleine Andersson har en bakgrund som ekonom och har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat i eller för kommunala organisationer, bland annat som ekonomichef, personalchef och administrativ chef. Hon har även varit vd för Askersunds Rådhus AB och för Askersunds Kommunfastigheter AB. Första mars nästa år tillträder hon som Vadstenas nya kommundirektör.

– Östergötland och Vadstena är helt nytt för mig även om det ligger nära min nuvarande arbetsplats. Jag ser mycket framemot att få börja arbeta i en helt ny region, säger Andersson om uppdraget.

Madeleine Andersson blir ny kommundirektör i Vadstena.

Madeleine Andersson blir ny kommundirektör i Vadstena. Foto: Jajja Deboussard

Hon ser både likheter och skillnader mellan sin gamla och nya arbetsplats.

– Det är två små kommuner vid Vättern som delvis står inför samma utmaningar. Vadstena ligger så naturskönt vid vattnet och är en stad med själ. Det ska bli mycket spännande att anta utmaningen och det är med stor ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Hedeborg (S) är nöjd och glad över nyrekryteringen.

– Madeleine Andersson har den erfarenhet, kunskap och nyfikenhet som Vadstena behöver i arbetet med att attrahera fler kommuninvånare och växa för framtiden. Hon har visat att hon är en lagspelare som är beredd att ta ansvar för svåra beslut, hålla ett strategiskt perspektiv och utveckla framgångsrika relationer, säger han i ett pressmeddelande.

Henrik Hendeby, tidigare kommunchef i Ödeshög, kom in som tillförordnad kommundirektör i Vadstena i augusti förra året efter att den tidigare kommunchefen Tommy Nilsson fått sluta.

Publicerad 27 November 2018 11:08