Nu kan du hyra cykel under Vätternrundan

Nu kan du hyra cykel under Vätternrundan Foto: Petter Blomberg

Nu kan du köra rundan utan egen cykel

MOTALA. Nu behöver du inte längre en cykel för att cykla Vätternrundan – åtminstone inte en egen. Nu finns nämligen möjligheten att hyra en cykel till rundan.

Uthyrningen, som sker i samarbete med sajten listnride, vänder sig främst till långväga gäster.

– Genom det här samarbetet får framför allt våra internationella deltagare möjlighet att hyra en bra cykel till loppet. Samtidigt hjälps vi åt att bidra till en lite mer hållbar värld, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan, om initiativet.

Varje år kommer tusentals cyklister långväga ifrån för att delta i något av Vätternrundans olika lopp, för en del av dem kan cykeltransporten vara svår att lösa. Möjligheten att hyra en cykel under loppet gör det möjligt för ännu fler att delta i Cykelveckan, menar Ulrika Smith Svenstedt.

– Vätternrundan jobbar aktivt för en hållbar utveckling och cykeln är en symbol för fysisk aktivitet, hälsa och miljömedvetenhet. Genom att erbjuda möjligheten att hyra sin cykel vill vi uppmuntra till hållbara val och få fler att komma och delta, säger Smith Svenstedt.

Publicerad 04 December 2018 14:14

Naturum utökas med aktivitetsbana

Snart öppnar Naturm Tåkern för säsongen. Nu under sportlovet har besökcentret öppet måndag-tisdag samt lördag och söndag. Från mars är det helgöppet, lördag-söndag, och från 1 april till 15 september håller Naturum öppet dagligen.

Årets program, med det övergripande temat "biologisk mångfald", innehåller som vanligt stor bredd och många aktiviteter.

– Vi fortsätter att håva småkryp dagligen under sommarlovet, och alla dagar vi har öppet visar vi Naturum och dagens art, berättar Malin Granlund Feldt, föreståndare för naturum Tåkern.

Nytt för i år är en aktivitetsbana som ska byggas vid grill- och rastplatsen intill parkeringen, där det kommer att finnas plats för både spring, hopp, lek och upptäckarglädje. Tåkerns naturlek invigs 14 april.