Lovisa Lindberg och Andreas Karlsson, medarbetare på Väderstad, vid invigningen av det nya gymmet för företagets anställda.

Lovisa Lindberg och Andreas Karlsson, medarbetare på Väderstad, vid invigningen av det nya gymmet för företagets anställda. Foto: Privat

Väderstad – en av de bästa arbetsgivarna

VÄDERSTAD.

Storföretaget Väderstad är en av landets bästa arbetsgivare. I alla fall enligt den årliga rankingen "Sveriges bästa arbetsgivare" som görs av företaget Universeum. Som ett led i att skapa en attraktiv arbetsplats har lantbruksmaskinföretaget byggt ett gym för sina medarbetare.

Av
Pernilla Alsén

I den nationella mätningen "Sveriges bästa arbetsgivare", där 24 447 personer svarat, hamnar Väderstad i toppen. På plats 18 av 240 svenska företag hamnar koncernen som producerar och säljer lantbruksmaskiner världen över. Rankingen går till så att medarbetarna får värdera sin arbetsgivare utifrån kriterier som exempelvis "vilja att rekommendera sin arbetsgivare", "nöjdhet" och "lojalitet".

– En av nycklarna till den fina placeringen är att vi sannolikt lever upp till det vi säger att vi ska erbjuda som arbetargivare. Hos oss har varje medarbetare möjlighet att utveckla sin kompetens, arbetssituation och löneutveckling och vi arbetar hårt för att alla ska känna sig motiverade, trygga och stolta, säger Annika Franzén, Väderstads vice president HR.

Franzén menar att en viktig del i kompetensförsörjningen är att kunna erbjuda en attraktiv arbetsplats samtidigt som arbetsmiljön ska ge förutsättningar för god hälsa och trivsel. Som ett led i detta har Väderstad investerat i ett gym för medarbetarna, vilket invigdes nyligen.

Publicerad 07 December 2018 00:00