Peter Petré (t.v.) och Thomas Samuelsson från Borens IK tillhör den stora grupp ideella krafter som ser till att Boren Futsal Cup kan genomföras varje år.

Peter Petré (t.v.) och Thomas Samuelsson från Borens IK tillhör den stora grupp ideella krafter som ser till att Boren Futsal Cup kan genomföras varje år. Foto: Pernilla Alsén

Boren laddar för nyårscup

MOTALA

. Inomhuscupen är en mångårig och uppskattad tradition, Peter Petré och Thomas Samuelsson har varit med från början. Runt nyår spelas i vanlig ordning Boren Futsal Cup i Motala sporthall.

Av
Pernilla Alsen

Det blir inte många lediga stunder runt jul och nyår för Peter Petré och Thomas Samuelsson från Borens IK. De båda klubbentusiasterna har varit med från start, 1982 arrangerade föreningen den årliga fotbollsturneringen för första gången. De är dock inte ensamma att hålla i trådarna.

– Vi är säkert 100 funktionärer som sköter allt ifrån anmälningar, entré och kiosk till sekretariat och allt runt omkring. Alla jobbar ideellt, säger Peter Petré.

Numera spelas inomhuscupen enligt futsalregler och till årets turnering är 70 lag anmälda, fler än på flera år. Nytt för i år är de dubbla herrklasserna, det blir en separat spelgrupp för de lägre divisionerna 5 och 6.

– Det är för att man ska få möta lite mer jämnbördiga lag, förklarar Thomas Samuelsson.

Utöver de båda herrklasserna finns även en för damer och en för juniorer. Cupen kommer att spelas under 5 dagar; 30 december samt 2-5 januari, varav den sista dagen är vikt för finalspel för både herrar och damer. Inomhuscupen är populär och brukar locka närmare 5000 personer i publiken varje år. Men det finns möjlighet att följa turneringen även för den som inte kan eller vill ta sig till sporthallen.

På Borens hemsida kommer man att videosända vissa matcher, här kommer det också att finnas liverapportering. Finalmatcherna kommer att filmas och sändas av Östgötamedia.

Publicerad 19 December 2018 00:00