Jorgie Flordin (t.h.) med kollegor funderar över öppningsnumret i årets Motalarevy.

Jorgie Flordin (t.h.) med kollegor funderar över öppningsnumret i årets Motalarevy. Foto: Tobias Josefsson

Året summeras på revyscenen

MOTALA

. Nu ska det gångna året summeras. Hos Motala Lokalrevy kommer publiken efter nyår att bjudas på en kavalkad av fristående revynummer med lokal förankring.

Av
Tobias Josefsson

Vi är mitt inne i nyårsrevyernas högtid och det repeteras för fullt runt om i landet. Motala är inget undantag och arbetet inför premiären i januari är redan i full gång hos Motala Lokalrevy.

– Vi repeterar under nästan två månader och man tror alltid att man är senare än vad man egentligen är. Det löser sig i slutänden, säger rutinerade revyräven Thobias Nyström.

Nyligen redovisade SR:s Kulturnytt att det har skett en stor minskning av antalet lokalrevyer i norra Sverige, men det verkar inte drabba vår region.

– Här är det snarare tvärtom. Jag tror att rörigheten i politiken gör att folk blir mer intresserade av revyer. Det har stått stilla i några år och nu har vi konkurrens av mycket annat utbud. En annalkande lågkonjunktur gör revyerna mer populära, folk vill skratta lite åt eländet och komma bort från vardagen, säger ordföranden Jorgie Flordin.

Under ett händelserikt år som valåret 2018 finns det gott om uppslag till ämnen att välja bland. Publiken bjuds på två akter med över 20 nummer, varav en klar majoritet är egenskrivet material.

– Vissa saker har utvecklats så att det inte finns något roligt kvar i ämnet, men det finns många andra godsaker att plocka från. Politiker är intressanta och det blir lite blandat med olika personer. När det blir maktskifte kommer det nya profiler att göra någonting av, konstaterar Thobias.

"Rörigheten i politiken gör att folk blir mer

intresserade av

revyer"

Namnet på nyårsrevyn är ”Uppdaterat”, vilket för in tankarna på dagspress och sociala medier.

– Det handlar om att vi ska försöka vara uppdaterade om vad som har hänt i staden, och utanför staden. Sedan får vi se om publiken har läst nyheterna och förstår budskapet, men revyn går ut på att vi ska summera hela året. Uppdaterat passade bra som ett namn för just det, avslutar Jorgie innan repetitionerna fortsätter.

Jörgen Nilsson och Thobias Nyström provsitter en säng. Eller..?

Jörgen Nilsson och Thobias Nyström provsitter en säng. Eller..? Foto: Tobias Josefsson

Publicerad 21 December 2018 00:00