Vi har frågat fyra lokala sportprofiler om det gångna året och förhoppningarna inför nästa.

Vi har frågat fyra lokala sportprofiler om det gångna året och förhoppningarna inför nästa. Foto: Arkiv/Pernilla Alsén

Sportprofilerna om året som gått

Av
Pernilla Alsén

1) Vad är du mest nöjd med under idrottsåret som varit?

2) Vad ser du mest fram emot under 2019?

Elliot Sjögren, racingförare

Elliot Sjögren, racingförare

1) – Det bästa var att jag lyckades att vinna både min klass, Renault Junior cup, och att jag lyckades bli SSK-mästare. Jag är även nöjd med att jag lyckades vara på pallen alla tävlingar.

2) – Ser fram emot att få köra Citroen DS3 Cup i Danmark, Norge och Sverige. Det ska bli riktigt roligt att få köra en ny serie med nya utmaningar. Målet nästa år är att lära känna bilen och kanske få till någon bra placering.

Maja Nilsson, höjdhoppare

Maja Nilsson, höjdhoppare

1) – Jag är mest nöjd över att ha tagit mig tillbaka och kunnat tävla på en hög nivå med skapliga resultat, trots en skada som hämmat min träning.

2) – Ser mest fram emot att se vilka resultat jag kan åstadkomma efter att ha haft en optimal uppbyggnad. Jag ser också fram emot att förhoppningsvis få tävla ett EM i Sverige.

Tobias Söderberg, MMA-fighter

Tobias Söderberg, MMA-fighter

1) – Mitt tävlingsår är jag riktigt nöjd med! Jag slog mig in i landslaget och fick åka på mitt första VM som var i Bahrain. Väl där så vann jag min VM debut mot en teknisk motståndare ifrån Azerbaijan. Det har alltid varit en dröm att få deltaga i ett världsmästerskap.

2) – 2019 kommer jag gå mycket matcher, som alltid. Jag har lyckats kvala in till SM i Västerås sista helgen i januari, vilket betyder också att jag är klar och har en plats i landslaget även nästa säsong. Jag kommer satsa på ett SM-guld och på så sätt säkra min biljett till EM i Belfast och VM i Bahrain även nästa år. Jag har även en titelmatch inplanerad i mitten av februari i Halmstad. Det kommer vara en fight om ett mästarbälte som jag är fett sugen på att lägga vantarna på.

Jesper Hallberg, handbollstränare

Jesper Hallberg, handbollstränare

1) – Jag är mest nöjd med är att vi i Mantorp Handboll för tredje året på rad lyckades nå kval till Allsvenskan och behålla handbollen i Mantorp som en etablerad sport. Förhoppningsvis får vi genom det fler att vilja börja spela handboll.

2) – Det jag ser mest fram emot är den nya idrottshallen i Mantorp, ett stort lyft för hela samhället, för handboll, gymnastik och innebandy. Det kommer ge fler möjlighet att kunna träna på bättre tider och även till att varje lag ska kunna träna flera gånger i veckan, om intresset finns.

Publicerad 02 January 2019 14:00