Initiativet Bollek i Mantorp har fått ta emot 20 000 kronor i julgåva från Länsförsäkringar Östergötland.

Initiativet Bollek i Mantorp har fått ta emot 20 000 kronor i julgåva från Länsförsäkringar Östergötland. Foto: Pressbild/Peter Jigerström

Barnens lek med boll belönas

MANTORP.

Fem goda initativ i länet har fått dela på 100000 kronor. 20 000 kronor går till projektet Bollek i Mantorp, ett samarbete mellan ortens fotbolls-, innebandy- och handbollsföreningar.

Av
Pernilla Alsén

Pengarna, som delades ut strax innan jul, kommer från Länsförsäkringar Östergötland. I Mantorp får initiativet Bollek en julklapp om 20 000 kronor. Projektet är ett samarbete mellan IBK Mantorp, Mantorps IF Handboll och Mantorp FF och ger kommunens barn chansen att prova på tre olika bollsporter.

Samarbetet mellan de tre lokala föreningarna syftar till att ge barn möjlighet att testa olika idrotter utan att tidigt behöva välja och specialisera sig. Tanken är att träningen ska vara lättillgänglig och ske under lekfulla former. Karin Ahl, en av initiativtagarna till samverkan i Bollek, är mycket tacksam över det ekonomiska tillskottet.

– Vilken fantastisk julklapp! Vi är noga med att man inte ska behöva betala dyra avgifter eller köpa massor med utrustning. Pengarna hjälper oss att hålla igång verksamheten och gör att vi kan köpa in nya bollar och bandyklubbor som vi med glädje lånar ut till barnen.

Dessa initiativen har också fått ta emot Länsförsäkringar julgåva à 20 000 kronor:

Ung&Gammal UF, Linköping

Good News of Norrköping, Norrköping

Väntjänsten i Horn, Kisa

IFK Motala Bandy, Motala

Publicerad 03 January 2019 00:00