Laleh kommer till Vadstena slott i sommar.

Laleh kommer till Vadstena slott i sommar. Foto: Pressbild

Laleh kommer till Vadstena slott

VADSTENA

Artisten Laleh ger sig ut på turné i sommar. I juli kommer hon till Vadstena.

Av
Pernilla Alsén

Den omfattande sommarturnén startar 19 juni i Oslo och avslutas i Skellefteå två månader senare. 20 juli spelar Laleh på Vadstena slott.

Laleh kommer att släppa en ny skiva under våren, det blir den svenska artisten och låtskrivarens sjunde album. Titeln är fortfarande en hemlighet, men den första singeln som släpps redan nu i januari heter "Tack förlåt".

För drygt två år sedan släppte Laleh sitt sjätte kritikerrosade album ”Kristaller”, för vilken hon tilldelades två grammisar i kategorin ”Årets producent” och ”Årets pop”. Med låtar som Bara få va mig själv, Goliat, Some die young, En stund på jorden var Laleh den mest streamade svensksjungande artisten 2016.

Senast Laleh var på turné sålde hon över 105 000 biljetter. Nu väntar alltså skivsläpp och en ny sommarturné.

Jag har jobbat med den nya skivan i över två år, några låtar ännu längre så jag har verkligen hunnit vänta och längta efter att få spela live och saknat publiken, alla kreativa man jobbar med, musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna. Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation, vilket är ännu roligare när man spelar live, säger Laleh i ett pressmeddelande.

Laleh spelar på Vadstena slott 20 juli 2019.

Publicerad 09 January 2019 10:52