Magnus Lindberg är ny vd på Tillväxt Motala.

Magnus Lindberg är ny vd på Tillväxt Motala. Foto: Privat

Han är Tillväxt Motalas nya vd

MOTALA.

Magnus Lindberg har rekryterats som ny vd för näringslivsbolaget Tillväxt Motala AB. Lindberg, som närmast kommer från tjänsten som Sverigechef på Flügger AB, efterträder Joakim Ljungqvist som lett näringslivsbolaget sedan starten 2012.

Av
Pernilla Alsén

Magnus Lindberg har, förutom redan nämnda tjänst på Flügger, tidigare bland annat arbetat som försäljningschef hos Länsförsäkringar och varit vd för Fischers svenska och danska dotterbolag.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Magnus till rollen som vd. Med en gedigen ledarerfarenhet från uppdrag i många olika branscher kommer Magnus kunna bidra till en fortsatt stark tillväxt av bolagets verksamhet, säger Gunilla Brynell-Johansson, ordförande i Tillväxt Motala AB, i ett pressmeddelande.

Lindberg själv säger sig vara både stolt och glad över det nya uppdraget.

– Att få vara en del av teamet som arbetar med att utveckla kommunen och skapa värde för såväl företagen som oss som bor och verkar i Motala kommun känns mycket stimulerande. Det är med stor ödmjukhet och tillförsikt som jag ser fram emot att få bidra till den fortsatta resan för Tillväxt Motala, säger han.

Tillväxt Motala AB ägs av Tillväxt Motala Ekonomisk förening och har närmare 400 medlemsföretag. Bolaget arbetar på uppdrag av sina ägare, samt via avtal med Motala kommun, med bland annat platsmarknadsföring, etablering samt företags- och besöksservice.

Publicerad 11 January 2019 00:00