Fanna Ndow Norrby har skrivit manus till

Fanna Ndow Norrby har skrivit manus till "24 timmar Svart kvinna" som spelas i Mjölby i februari. Foto: Maryam Barari

Teatervåren är här

ÖSTERGÖTLAND

. Teaterpubliken i västra Östergötland kan se fram emot en ny spännande vår. Både komedi, allvar och dans står på Riksteaterns repertoar.

Av
Pernilla Alsén

26 januari spelas "Välkommen" av Allan Edwall, på Petrus Magni scen i Vadstena. Pjäsen, som beskrivs som lustfylld och politisk, handlar om en familj som välkomnar en avlägsen släkting till deras hem, vilket plötsligt ställer saker och ting på sin spets.

I komedin "Sällskapsrummet" möter publiken den 97-åriga Sigrid Dunckers under den sista dagen i hennes liv. Föreställningen hade premiär i Skottland 2016 och har här bearbetats till svenska förhållanden. Pjäsen spelas på Petrus Magni scen 17 februari.

På samma scen spelas "Ingripandet" 10 mars. Föreställningen beskrivs som en rapp dramakomedi och en hyllning till den innerliga vänskapen och dess många fallgropar. De två rollerna spelas av Per Burell och Pelle Grytt.

26 februari kommer "Allan 2 – i nöd om du har lust" till Mjölby kulturscen. Pjäsen, som beskrivs som en relationskomedi med stråk av allvar, är en fristående fortsättning på "Alla heter Allan" med Ola Hedén och Jill Ung.

27 mars spelas "24 timmar Svart kvinna" av Fanna Ndow Norrby på kulturscenen. Under ett dygn får publiken följa bästa vännerna Iman, Mimmi, Ayida och Yayyah som ute på en klubb utsätts för ett rasistiskt påhopp och tumult uppstår.

16 april spelas dramaföreställningen "Fallfrukt" av och med Monica Wilderoth på Centrumbiografen i Skänninge.

11 februari kommer skådespelarna Ann Petrén och Frida Westerdahl till Teatersalongen i Motala CC. Duon spelar mor och dotter i Björn Runges humoristiska drama "Jag är en annan nu".

5 mars kommer dansföreställningen "Rythmania" av prisbelönta Anna Öberg till Teatersalongen i Motala och 10 april blir det mer dans, då föreställningen "I mellan" med danskollektivet Unruly Gang sätts upp på samma scen.

Boxholms Riksteaterförening visar soloföreställningen "De mislykte" med Eva Ahlberg i Föreningshuset i Malexander 14 mars.

Ödeshögs Riksteaterförening gör två teaterresor till Östgötateatern i Linköping under våren, där man kommer att se Galleri 6och Rocky Horror Show.

Publicerad 17 January 2019 00:00