Black Jack bjuder upp till dans i Kvarnparken lördagen 2 februari.

Black Jack bjuder upp till dans i Kvarnparken lördagen 2 februari. Foto: Pressbild

Black Jack kommer till Mjölby

MJÖLBY.

Dansbandet Black Jack har spelat tillsammans och turnerat i närmare 30 år. Snart kommer de till Mjölby.

Av
Pernilla Alsen

Black Jack bildades och slog igenom stort i och med Colin Nutley-filmen med samma namn i början av 1990-talet. Sedan dess har de turnerat land och rike runt, med låtar som ”Inget kan stoppa oss nu”, ”Corrine, Corrina” och ”Sista dansen” på repertoaren.

Bandet, som har sin bas i Sundsvall, gör omkring 120 spelningar per år, berättar Peder Matz som spelar keyboard, dragspel och bas.

– Mest är det på sommaren, det är lite lugnare nu på vintern. Men vi ska ut på en dansbandsvecka på båten Cinderella, det är ungefär som dansbandsveckan i Malung men på båt.

Annars är Black Jack just nu mitt uppe i en skivinspelning, singeln ”Åh Marie” släpps i dagarna och en fullängdsskiva kommer senare i år.

– Det är väldigt kul, det ger ny energi med nya låtar. Dels själva skapandet och inspelningen men också att presentera dem för publiken.

Det ger ny energi med nya låtar

Lördag 2 februari kommer Black Jack till Kvarnparken i Mjölby för att spela upp till dans.

– Vi hoppas det blir lika trevligt som förra gången vi var där. Det är alltid trevligt spela i Östergötland, vi har varit mycket i trakterna där och det brukar vara positivt, bra arrangemang och bra publik.

Black Jack består av:

Kjelle Danielsson, sång

Peder Matz, keyboard, dragspel, bas

Morgan Östlin, saxofon, keyboard, mandolin

Ove Olsson, gitarr, sång. bas

Mikael Östlin, trummor

Publicerad 23 January 2019 11:00