Ödeshögs kommun lanserar snart en ny webb, som ska bli mer användarvänlig.

Ödeshögs kommun lanserar snart en ny webb, som ska bli mer användarvänlig. Foto: Arkivbild

Ny kommunwebb i Ödeshög

ÖDESHÖG.

Modernare, mer användarvänlig och större möjligheter till självservice. Det blir några av förändringarna när Ödeshögs kommun lanserar sin nya hemsida.

Av
Pernilla Alsén

Kommunens webbplats får ett nytt utseende i mars.

– Den kanske mest märkbara förändringen är designen och vissa nya funktioner. Nu blir det enklare att besöka kommunwebben från mobil eller surfplatta då den anpassar sig för sådana enheter automatiskt. En stor förändring är att vi nu också kan erbjuda ett större utbud av självservice, som e-tjänster och blanketter, för våra invånare. På så sätt blir vi ännu mer tillgängliga och de som använder kommunens tjänster kan få utökad service när som helst på dygnet, säger webbutvecklare Gunnel Lago på Ödeshögs kommun.

Hon har tillsammans med en arbetsgrupp det senaste året jobbat med att bygga upp den nya webbplatsen som ska lanseras i början av mars.

– Det viktigaste i arbetet har varit att få logisk struktur och att sidorna ska vara lätta att förstå och läsa, att besökare ska få svar på sina frågor och kunna utföra sina tjänster, säger Lago.

En annan förändring är att Ödeshögsbostäder kommer att få en egen webbplats, som riktar sig till kommunens hyresgäster; odeshogsbostader.se Adressen till kommunens hemsida kommer fortsatt vara den samma; odeshog.se

Publicerad 29 January 2019 13:00