Så här såg det ut när Stina Blackstenius hyllades på hemmaplan i Vadstena efter OS-silvret 2016. Nu är hon tillbaka i Sverige och Linköpings FC.

Så här såg det ut när Stina Blackstenius hyllades på hemmaplan i Vadstena efter OS-silvret 2016. Nu är hon tillbaka i Sverige och Linköpings FC. Foto: Arkivbild/Pernilla Alsén

Blackstenius tillbaka i Linköping

Lämnade franska proffsklubben i förtid

ÖSTERGÖTLAND.

Landslagsstjärnan Stina Blackstenius har återvänt till Linköpings FC. Både fotbollsklubben och den före detta Vadstenaspelaren är glada över att affären äntligen är i hamn.

Av
Pernilla Alsén

Stina Blackstenius lämnar franska Montpellier HSC i förtid för att återigen spela för Linköpings FC. Hon lämnade klubben efter SM-guldet 2016, en säsong där LFC gick obesegrade genom serien och Stina Blackstenius svarade för 19 mål.

– Jag är fantastiskt glad över att vara tillbaka i Linköping. Efter två år i Frankrike känns det kul att vara i Sverige igen och det känns också helt rätt för mig, säger Stina Blackstenius i ett pressmeddelande.

– Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen. Jag hoppas kunna hjälpa klubben att vara med och spela om en topplacering och att jag kan fortsätta att utvecklas här.

Det känns också helt rätt för mig

23-åriga Stina Blackstenius, från moderklubben Vadstena GIF, debuterade i A-landslaget 2015 och samma år fick hon pris som "Årets genombrott" på Fotbollsgalan. Med det svenska landslaget har Blackstenius har bland tagit hem ett OS-silver.

Linköpings FC har sedan i somras arbetat för att få hem Blackstenius.

– Fantastiskt med en sådan respons från sponsorer, främst från Vadstena men även från övriga, att vilja bidra till Stina Blackstenius hemkomst. Det tyder på att fler än vi längtar efter en lokal stjärna som kompletterar den redan starka truppen, säger klubbdirektör Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt.

Stina Blackstenius är nyss hemkommen från landslagslägret i Sydafrika, en upptakt inför sommarens VM, och redan i lördags gjorde hon comeback i LFC-dressen i en träningsmatch mot Djurgården.

Stina Blackstenius återvänder från Frankrike till Sverige och Linköpings FC.

Stina Blackstenius återvänder från Frankrike till Sverige och Linköpings FC. Foto: Anders Henrikson Creative Commons

Tränaren Olof Unogård är också han mycket nöjd över värvningen.

– Stina behöver nog ingen närmare presentation som spelare. Hon tillhör landets bästa i sin position och innebär förstås en rejäl förstärkning av ett redan starkt anfall. Jag är otroligt glad att vi är i hamn med detta. Nu ser vi fram emot att ha Stina så fort som möjligt på plan och börja jobba mot ny en spännande säsong.

Kontraktet mellan LFC och Stina Blackstenius är skrivet på två år.

Publicerad 30 January 2019 13:30