Alex Koutsogiannis, kulturskolan, Helena Blom Borring, fritidsgården, och kommunens fritidslots Robert Olsson samarbetar runt projektet

Alex Koutsogiannis, kulturskolan, Helena Blom Borring, fritidsgården, och kommunens fritidslots Robert Olsson samarbetar runt projektet "Miracles on Stage". Foto: Pernilla Alsén

En ny scen för Mjölbys unga

MJÖLBY.

Det finns allt för få ställen att uppträda på för Mjölbys unga, menar Robert Olsson som är en av initiativtagarna till "Miracles on Stage" som ska hållas på kulturscenen i april.

Av
Pernilla Alsén

– Scener för ungdomar i Mjölby är en bristvara, säger kommunens fritidslots Robert Olsson.

Han är en av dem som håller i "Miracles on Stage" som ska arrangeras på Mjölby Kulturscen 4 april. Projektet är ett samarbete mellan fritidsgården och kulturskolan som, trots att man ligger vägg i vägg, inte tidigare har samarbetat i någon större utsträckning.

– Vi har två verksamheter under samma tak med ungefär samma målgrupp, vilket det finns en styrka i. Nu ska vi bli bättre på att samarbeta, säger Olsson.

"Miracles on Stage" beskrivs som en varité, där det finns möjlighet att trolla, dansa, sjunga, spela, göra stand up – vilken typ av framträdande man vill göra är upp till var och en. För den som inte vill stå i strålkastarljuset finns ändå chans att delta.

– Vi vill engagera de unga även i kringarbetet. Den som inte vill stå på scen kan vara en del av detta ändå, genom att till exempel sköta ljud, ljus eller kuliss, säger Robert Olsson.

Den som inte vill stå på scen kan vara en del av detta ändå

Projektet vänder sig i första hand till unga i åldrarna 13-20 år.

På fritidsgården finns chans att träna, för de som vill.

– Vi har musikrum där man kan spela och en danslokal med speglar, tipsar verksamhetssamordnare Helena Bloom Borring.

Både hon, Robert och Alex Koutsogiannis, lärare på kulturskolan, har redan märkt ett intresse från ungdomar som vill vara med och uppträda.

– Vi har flera musikgrupper som sagt att de ska vara med, säger Alex.

Förhoppningen är att det nya samarbetet fritidsgården och kulturskolan emellan ska fortgå i nya former framöver.

– Upptäcker vi att det finns ett uppdämt behov bland ungdomarna är det bara att vi spinner vidare på detta, menar Robert Olsson.

Den som vill vara med eller vill veta mer kan besöka fritidsgården eller mejla: helena.bloom@mjolby.se eller alexandros.koutsogiannis@mjolby.se

Publicerad 01 February 2019 00:00