Fler butiker lämnar gallerian

Jysk bygger nytt tillsammans med Rusta

MJÖLBY.

Ytterligare en butik planerar att lämna Galleria Kvarnen i Mjölby. Det är möbel- och inredningsbutiken Jysk som flyttar från gallerian för att bygga nytt tillsammans med Rusta, som för första gången etablerar sig i Mjölby.

Av
Pernilla Alsén

Jyskbutiken, som i dag ligger på Galleria Kvarnens nedre plan, flyttar och bygger nytt. Den nya butiken kommer att ligga på Fridhemsgatan, granne med livsmedelsbutiken Lidl och Cykel & Fritid.

I samma hus kommer även detaljhandelskedjan Rusta att etablera sig. Den 2000 kvadratmeter stora butiken blir Rustas femte i länet och den 95:e butiken i Sverige. Enligt byggplanen ska de båda butikerna öppna om ungefär ett år, under våren 2020.

Kommunens näringslivschef Torbjörn Sjögren säger sig inte vara oroad över Galleria Kvarnens framtid.

–Som näringslivschef är jag glad för och välkomnar att företagen utvecklar sin verksamhet och vill etablera sig här i kommunen. Vi jobbar för en god utveckling i hela kommunen, i alla dess delar, så jag ser det inte som en intressekonflikt.

Sjögren är fortsatt hoppfull, trots att flera butiker valt att lämna gallerian.

– Jag har gott hopp om att vi kommer att fylla gallerian med ett attraktivt och spännande innehåll av olika verksamheter, men jag har också stor respekt för att det är ett arbete som tar tid.

När det gäller de tomma lokalerna har matvarukedjan Östenssons flera gånger nämnts som en möjlig ny hyresgäst i Willys gamla lokaler.

– Vi tittar på om det är möjligt, men det är många om och men, ett flertal faktorer som fastighetsägaren måste se över för att det ska vara intressant för oss, säger Östenssons vd Anders Lindblom.

Han nämner bland annat entrén, som han i dag upplever som "stängd" från takparkeringen sett.

– Det primära för oss är att det inte ska kännas som att man åker ner i en källare, det måste vara bra tillgänglighet.

Det måste vara bra tillgänglighet

Östensson vill etablera sig i Mjölby framöver, bekräftar Lindblom, men var den nya butiken i så fall ska ligga är inte givet.

– Det behöver inte betyda att det blir i gallerian, säger Anders Lindblom.

Mer mat på Viringe

Även på Viringeområdet, där flera snabbmatskedjor redan finns, är flera nyetableringar på gång. Dels är det Pizza Hut som planerar att öppna en restaurang i mitten av juni.

Samtidigt kommer en helt ny snabbmatskedja, Panamigas, att etablera sig här. Restaurangen ska servera mat som är inspirerad av det latinamerikanska köket. Båda matställena planerar att anställa 10-12 personer vardera.

Publicerad 05 February 2019 16:32