Ostgeneralen Peter Trygg har lagt ner många timmar på ideellt arbete och engagemang för Boxholmsosten. Nu lämnar han över posten till Morgan Sehlstedt.

Ostgeneralen Peter Trygg har lagt ner många timmar på ideellt arbete och engagemang för Boxholmsosten. Nu lämnar han över posten till Morgan Sehlstedt. Foto: Privat

Peter Trygg lämnar sin post

Nu tar Sehlstedt över som ostgeneral

Av
Pernilla Alsén

BOXHOLM. Peter Trygg, mannen bakom uppropet mot Arlas nedläggning och flytt av Boxholms ost, tar ett steg tillbaka. Trygg, som bland annat är inititivtagare till Facebookgruppen "Ostmarschen" och intresseföreningen "Boxholmsostens vänner", har sedan starten i höstas haft den ledande rollen och titulerats "ostgeneral". Hans engagemang har bland annat resulterat i utmärkelsen "Årets östgöte".

Nyligen meddelade Peter Trygg i redan nämnda Facebookgrupp att han nu avgår som ostgeneral och överlåter posten till Morgan Sehlstedt, en annan drivande och engagerad föreningsmedlem. Det betyder dock inte att Tryggs arbete och engagemang för osten försvinner, försäkrar han.

"Efter 4 månader med minst 3 timmar i ostskyttegrav per dag, med alla fantastiska tusentalstals energiska människor så ska jag rekapitulera. Måndagen den 11 februari svärs Morgan Sehlstedt in som ost-general. Morgan är en driftig herre. Jag själv rekapitulerar in i stab med särskild ådra att störa näringsdepartement och politruker samt sondera alternativa lösningar..." skriver Peter Trygg bland annat i sitt inlägg.

Publicerad 06 February 2019 14:25