Sång, ramsor och rörelser för de allra minsta står på schemat på onsdagarna på Borensbergs Öppna förskola.

Sång, ramsor och rörelser för de allra minsta står på schemat på onsdagarna på Borensbergs Öppna förskola. Foto: Pernilla Alsén

Musik och motorik på förskolan

BORENSBERG.

En gång i veckan samlas några av Borensbergs allra yngsta tillsammans med sina föräldrar för att ta del av sång, musik och rörelser. Öppna förskolans babycafé på onsdagar är nämligen vikt barn upp till ett år.

Av
Pernilla Alsén

I en ring på golvet i lekrummet sitter mammor, pappor och barn, de sjunger och gör rörelser under ledning av Therese Ståhlgren.

– Det här är ett sätt att träna både rytm, motorik och språkutveckling. Och att gunga med är jättebra för balanssinnet, berättar hon när sångstunden är över.

På onsdagsförmiddagarna träffas föräldrar och barn, upp till cirka ett års ålder, för att leka, umgås, fika och sjunga. Therese berättar att innan sångstunden, just den här dagen, har barnen fått känna och klämma på nygjord, varm play-doh-deg, något som också stimulerar barnens sinnen.

– Här finns också möjlighet för föräldrarna att prata om sådant man vill ta upp. Det händer att vi diskuterar sömn, stress eller mat, säger Therese Ståhlgren.

Hon berättar att Öppna förskolan samarbetar med både BVC, Barncentrum och biblioteket liksom flera andra aktörer och att de ibland kommer hit för att prata om olika frågor som rör barn, föräldrar och familjeliv.

Öppna förskolan uppskattas av både de små och deras föräldrar.

Öppna förskolan uppskattas av både de små och deras föräldrar. Foto: Pernilla Alsén

Kul att träffa andra barn i samma ålder

Öppna förskolan, som varit stängd under några månader på grund av flytt, finns nu mera på Hjortvägen i samma hus som förskolan Rödluvan.

Sanna Nyberg och dottern Kristin, 11 månader, trivs väldigt bra här.

– Jag brukar komma hit flera gånger i veckan, det är guld värt. Det är roligt både för mig och Kristin, hemma klättrar vi lite på väggarna, menar Sanna.

Också Krisoffer Svensson, som är föräldraledig med sonen William, uppskattar Öppna förskolan.

– Det är kul att träffa andra barn i samma ålder och så är det bra med lite miljöombyte.

Kristoffer Svensson och sonen William besöker Öppna förskolan regelbundet.

Kristoffer Svensson och sonen William besöker Öppna förskolan regelbundet. Foto: Pernilla Alsén

Öppna förskolan i Borensberg

Riktar sig till barn upp till 6 år och deras föräldrar.

Öppet måndagar 9-11:30, tisdagar 13-16 och onsdagar 9-11:30 (för barn upp till 12 månader)

Publicerad 07 February 2019 10:05