Eleverna Maja och August fick ta emot priset för bästa skolmaten tillsammans med Anna Hektor och Annette Schultz, skolkockar på Åsbo skola. Prisutdelare var landshövding Carl Fredrik Graf.

Eleverna Maja och August fick ta emot priset för bästa skolmaten tillsammans med Anna Hektor och Annette Schultz, skolkockar på Åsbo skola. Prisutdelare var landshövding Carl Fredrik Graf. Foto: Privat

Åsbos skolkockar prisades

"Stimulerar barnen att äta nya rätter"

ÖSTERGÖTLAND.

Skolkockarna Anna Hektor och Annette Schultz från Åsbo skola i Boxholms kommun har fått Hagdahlsakademiens pris för bra skolmat, ett pris som de fick ta emot under högtidliga former från landshövdning Carl Fredrik Graf i veckan.

Av
Pernilla Alsén

Hektor och Schultz prisas med motiveringen. "De som jobbar i skolrestaurangen på Åsbo skola brinner verkligen för sitt arbete. De lagar maten från grunden. För att stimulera barnen att äta nya rätter och mycket grönsaker hittar de på allt möjligt roligt. Åsbo skola i Boxholm är verkligen väl förtjänta Hagdahlsakademiens pris för Skolbarns Matvanor."

Det har även delats ut priser till Katarina Westlund, som fick Stora Hagdahlspriset, och till Årets Hagdahlskock Jonas Alvin. Utmärkelsen "Bra mat i äldrevården" gick till Trumpetaregatans äldreboende i Norrköping. Årets diplom-mottagare heter Claes och Per Eke Göransson samt Jonny Ståhl.

Hagdahlsakademien

Har till uppgift att i Charles Emils Hagdahls anda lyfta fram förtjänstfulla insatser för östgötsk mat, konst, konsthantverk och kultur.

Publicerad 08 February 2019 17:10