Polisen har inlett en förundersökning om mord, efter att en man påträffats död i Fågesta utanför Motala.

Polisen har inlett en förundersökning om mord, efter att en man påträffats död i Fågesta utanför Motala. Foto: Genrebild/Mostphotos

Död man hittad i Fågelsta

Av
Pernilla Alsén

MOTALA. En man hittades i morse livlös utomhus i Fågelsta utanför Motala. Strax innan klockan 8 var polis och ambulans på plats, mannen konstaterades avliden.

Då det inte gick att avgöra hur eller varför mannen avlidit inledde polisen sedvanliga utredningsåtgärder, bland annat spärrades platsen av för teknisk undersökning, dörrknackning och förhör påbörjades.

Till Corren säger polisens presstalesperson Björn Öberg att man nu inlett en förundersökning om mord.

– Det är standard i sådana här ärenden när man fortfarande inte riktigt vet vad det är som ligger bakom dödsfallet, säger Öberg.

Uppdatering: Senare under tisdagen meddelade polisen att misstankarna om brott har minskat, en obduktion kommer att genomföras för att bringa ytterligare klarhet kring dödsfallet. Brottsrubriceringen mord kommer dock att kvarstå tills obduktionen är genomförd.

Polisen gick också ut med informationen att den avlidne mannen var i 55-årsåldern, hemmahörande i Motala kommun och att hans anhöriga nu är underrättade av polisen.

Publicerad 12 February 2019 12:27