Många läsare har idéer och önskemål om vilka butiker de skulle vilja etablerade sig i Mjölby.

Många läsare har idéer och önskemål om vilka butiker de skulle vilja etablerade sig i Mjölby. Foto: Mostphotos

Mjölbyborna vill ha fler butiker

MJÖLBY.

I förra veckan berättade Östgötatidningen om butiksflyttar och nyetableringar som planeras i Mjölby, vilket engagerat många läsare.

Av
Pernilla Alsén

Bland annat kommer möbel- och inredningskedjan Jysk att flytta från Galleria Kvarnen och bygga nytt tillsammans med Rusta.

På tidningens Facebooksida har många läsare tyckt till. I kommentarerna dyker en hel del önskemål upp, om vilka butiker man helst skulle vilja se i Mjölby. De butiker som nämns oftast är H&M, Clas Ohlsson, Åhléns, Indiska, Jula och Gina Tricot. Flera av de som kommenterar tycker också att Mjölby behöver fler fikaställen, Espresso House till exempel, önskar sig några.

Medan de flesta skriver om vilka butiker de önskar sig till Mjölby fokuserar några i stället på vad man inte vill ha. ”Verkligen inte en matbutik till” tycker Helen och får medhåll av flera.

Det vanligaste önskemålet är dock ingen butik utan en bowinghall, vilket flera läsare skrivit att man gärna skulle se centralt i Mjölby, förslagsvis i Galleria Kvarnen. ”En bowling hall i centrum vore bra för många. Där kan både unga och gamla träffas, bowla, fika eller äta. Det skulle kunna bli en härlig träffpunkt i Mjölby kommun” skriver Carina.

Publicerad 13 February 2019 00:00