Inga Lindström-filmerna, som är väldigt populära i Tyskland, visar upp en romantisk bild av Sverige och Östergötland.

Inga Lindström-filmerna, som är väldigt populära i Tyskland, visar upp en romantisk bild av Sverige och Östergötland. Foto: Adobe Stock

Så ska fler tyska turister lockas till Östergötland

Populära filmer visar romantisk bild av Sverige

ÖSTERGÖTLAND.

Att Sverige och Östergötland är ett populärt resmål för tyskar är ingen nyhet. Men nu ska länet med omnejd dra ännu större nytta av tyskarnas förkärlek för det svenska.

I ett nytt samarbete mellan turismorganisationerna i Linköping, Norrköping, Söderköping, Nyköping, Oxelösund, och Trosa har sajten ingalindstrom.com lanserats. "Inga Lindström" är en tv-serie med fristående filmer som sänds årligen på den tyska tv-kanalen ZDF, med mellan fem och tio miljoner tittare per avsnitt. Filmerna, som sedan början av 2000-talet spelats in i Östergötland och Sörmland, visar upp en romantisk bild av Sverige. Sedan 2004 har Nyköpings kommun arbetat med varumärket Inga Lindström mot den tyska marknaden, men nu utökas alltså samarbetet mellan kommunerna från Linköping till Södertälje.

– Tyskland är den viktigaste utlandsmarknaden för vårt område längs kommande Ostlänken och E4:an. Målet är att ännu fler tyska besökare ska upptäcka vårt utbud. När vi nu gemensamt intensifierar arbetet med Inga Lindström som reseanledning tror vi på fler möjligheter framöver, säger Erik Lindhe, turistchef i Nyköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Utöver hemsidan kommer bearbetningen av den tyska marknaden att intensifieras via researrangörer, digitala kanaler, sociala media, mässor, nyhetsbrev och i samarbete med Visit Sweden.

Publicerad 19 February 2019 00:00