En livsfarlig

En livsfarlig "svimningslek" har förekommit vid flera tillfällen på Zederslundsskolan i Motala. (Genrebild) Foto: Adobe Stock

Farlig svimningslek på Motalaskola

MOTALA.

Personal på Zederslundsskolan i Motala har vid flera tillfällen upptäckt elever som ägnat sig åt så kallade pass-out-challange, där man får varandra att svimma. En "lek" som kan orsaka skador och i värsta fall dödsfall.

Av
Pernilla Alsén

Högstadieelever på Zederslundsskolan i Motala har ägnat sig åt så kallade pass-out-challange, som går ut på att man genom att tryck mot halsen får varandra att svimma – i vissa fall med syftet att filma och lägga ut på sociala medier.

Skolans rektor Anna Malmgren bekräftar att personal vid flera tillfällen upptäckt elever som ägnat sig åt den livsfarliga leken i korridorer och andra gemensamma utrymmen. Tack vare personalens upptäckt har man kunnat avbryta i tid, utan att någon kommit till skada.

Anna Malmgren berättar att man från skolans sida pratat med eleverna om "lekens" konsekvenser och det farliga i det och även informerat samtliga vårdnadshavare om det som hänt.

– Detta skedde för några veckor sedan och vi har sedan två veckor tillbaka inte upptäckt någon mer svimningslek på skolan, säger Anna Malmgren.

Publicerad 20 February 2019 15:56