Michael Gustavsson, Lisbeth Karlsson och Marianne Ludvigsson jobbar alla ideellt för Lions club Vadstena, här på loppisen som nyligen flyttat till Hamngatan nära slottet.

Michael Gustavsson, Lisbeth Karlsson och Marianne Ludvigsson jobbar alla ideellt för Lions club Vadstena, här på loppisen som nyligen flyttat till Hamngatan nära slottet. Foto: Pernilla Alsén

Vadstenaloppis i nya lokaler

"En oerhört viktig del i vår verksamhet"

VADSTENA.

Lions loppis i Vadstena har flyttat in i nya lokaler. Med det centrala läget hoppas de kunna locka ännu fler kunder.

Av
Pernilla Alsén

Direkt efter öppning är kommersen i full gång. Den nya loppislokalen är inte bara fylld med prylar och möbler, här finns också gott om både kunder och givmilda Vadstenabor som vill skänka saker till butiken.

Här finns också ett gäng från Lions, en handfull personer som arbetar ideellt för att få in pengar till föreningen.

– Det här är en oerhört viktig del i vår verksamhet, det är det som genererar våra intäkter just nu. Våra möjligheter att hjälpa andra genom olika välgörande ändamål har fyrdubblats sedan vi öppnade loppisen, säger Michael Gustavsson från Lions.

Lions club Vadstena har flyttat sin loppis till Hamngatan, granne med Slottsgården och Leksaksmuseet.

Lions club Vadstena har flyttat sin loppis till Hamngatan, granne med Slottsgården och Leksaksmuseet. Foto: Pernilla Alsén

Second hand-butiken, som fram till alldeles nyligen låg på Pilgrimsvägen, har i dagarna öppnat på Hamngatan, i anslutning till Slottsgården och Leksaksmuseet. Ett mycket bättre läge, tycker Michael Gustavsson.

"Här rör det sig mycket folk"

– Det är ju ett mycket mer centralt läge och här rör det sig mycket folk sommartid, inte minst under onsdagskvällarna, säger han och syftar på de populära nostalgikvällarna som hålls här då.

Att fylla butiken med varor har hittills inte varit några problem, berättar Marianne Ludvigsson, också hon från Lions.

– Vadstenaborna är väldigt generösa. Många kommer hit med saker som de egentligen tänkt att åka till tippen med, säger hon samtidigt som det backar intill en släpkärra med diverse prylar som nu kan komma till användning någon annanstans.

Jan-Erik Johansson och Marianne Ludvigsson är båda engagerade i Lions och hjälper gärna till med loppisen.

Jan-Erik Johansson och Marianne Ludvigsson är båda engagerade i Lions och hjälper gärna till med loppisen. Foto: Pernilla Alsén

Lions loppis har i nuläget öppet på onsdagar (16-18) och lördagar (10-14), men planerar att utöka öppettiderna till sommaren.

Publicerad 28 February 2019 14:09