Läskiga låtar stod på repertoaren när Mjölby Kulturskola framförde sin spökmusikal.

Läskiga låtar stod på repertoaren när Mjölby Kulturskola framförde sin spökmusikal. Foto: Pernilla Alsén

Läskiga låtar och skrämmande sånger

Spökmusikal ska locka elever till Kulturskolan

MJÖLBY.

Det ryktas om att det spökar på Kulturskolan i Mjölby. Men som tur är det inte på riktigt – i själva verket är det tvärtom. Publiken ska inte skrämmas iväg, helst ska de vilja komma tillbaka till Kulturskolan fler gånger.

Av
Pernilla Alsén

Det blir fullt ös från början. Orkestern med ett 80-tal musikanter presenterar sig med Michael Jackssons "Thriller" och berättaren Helene Hjertstedt, iklädd läskig spökkostym, gör entré. Det är hon som lotsar publiken genom föreställningen "En spöknatt på Kulturskolan", där man får svaret på om det verkligen spökar på Kulturskolan.

Helene Hjertstedt guidade publiken genom föreställningen.

Helene Hjertstedt guidade publiken genom föreställningen. Foto: Pernilla Alsén

Vid scenkanten står en varningsskylt; "Förbjudet att gå in nattetid" och från taket svävar spöklika varelser. Här har Kulturskolans färg- och formelever bidragit med rekvisita och dekor. Musiker, sångare och dansare är spöklika dagen till ära. Även musiken som framförs har en tydlig koppling till det läskiga – här hörs, förutom redan nämnda "Thriller", låtar som "Ghostbusters", "Highway to hell" och musik från "Familjen Addams", men också mer finstämda sånger som Astrid Lindgrens "Vargsången" och "Vem är inte rädd ibland".

Förutom alla musiker, på en rad olika instrument, deltog även skolans körer samt dans- och drillgrupper. "En spöknatt på Kulturskolan" är delvis tänkt som ett sätt att marknadsföra Kulturskolans verksamhet samtidigt som man bjuder in till öppet hus lördagen 16 mars. Den gångna helgen hade Kulturskolan en öppen föreställning för allmänheten och under måndagen körde man dubbla föreställningar för kommunens elever i år 1 och 2.

Sång, dans och musik - allting rymdes i musikalen.

Sång, dans och musik - allting rymdes i musikalen. Foto: Pernilla Alsén

Publicerad 04 March 2019 10:56