Emilia Karlsson, William Bergman, Elise Keserwan, Tindra Bylin och Rima Kesserwan går första året på Handelsprogrammet på Carlsunds Utbildningscentrum. Deras klass har fått i uppdrag att anordna barnaktiviteter på Motala Expo.

Emilia Karlsson, William Bergman, Elise Keserwan, Tindra Bylin och Rima Kesserwan går första året på Handelsprogrammet på Carlsunds Utbildningscentrum. Deras klass har fått i uppdrag att anordna barnaktiviteter på Motala Expo. Foto: Pernilla Alsén

De tar hand om mässans yngsta besökare

Skolprojekt med superhjältetema

MOTALA.

På Carlsunds utbildningscentrum är förberedelserna i full gång inför företagsmässan Motala Expo som hålls nästa helg. Det är förstaårseleverna på Handelsprogrammet som har fått i uppdrag att arrangera barnaktiviteter under lördagen, då mässan är öppen för allmänheten.

I stället för en traditionell lekhörna har eleverna planerat ett "Superland" med tema superhjältar. Här kommer besökande barn att kunna aktivera sig med alltifrån ansiktsmålning, filmvisning till fiskdamm, pyssel och hinderbana.

– Tanken är att föräldrarna ska kunna lämna barnen här och sen kunna gå i lugn och ro på mässan, förklarar William Bergman.

Samtliga elever kommer att jobba på mässan och se till att deras "Superland" är tillräckligt bemannat hela lördagen.

– Vi har räknat med att det kommer mellan 200 och 300 barn, säger Tindra Bylin.

Projektet tangerar flera ämnen och kurser i Handelsprogrammet, här ingår såväl marknadsföring och utställningsdesign som information, kommunikation samt bransch- och servicekunskap.

– Det här är ett klockrent projekt för oss. Så roligt att se och höra alla idéer som kommit längs vägen, tycker klassens mentor Suss Walldenheid.

Får man göra det praktiskt lär man sig på ett annat sätt

Även eleverna är nöjda med projektarbetet som de arbetat med de senaste veckorna.

– Det är kul att göra något på riktigt, säger William Bergman som uppskattar den praktiska delen av skolarbetet.

Klasskamraterna håller med.

– Man lär sig mer än om man bara läser om något i en bok. Får man göra det praktiskt lär man sig på ett annat sätt, menar Tindra Bylin.

Motala Expo

Östergötlands största företagsmässa, med 130 utställare, arrangeras av Tillväxt Motala 15-16 mars i Team Sportiahallen i Motala. På fredagen (kl. 10-16) är mässan vikt för företagare medan lördagen (10-15) är öppen för allmänheten. På lördagen, klockan 11, gästas mässan av riksdagens talman Andreas Norlén.

Publicerad 06 March 2019 00:00