Joel Alenius och Sofia Ek är årets kulturpristagare i Vadstena.

Joel Alenius och Sofia Ek är årets kulturpristagare i Vadstena. Foto: Bo Gäfvert

De är årets kulturpristagare

VADSTENA.

Sofia Ek och Joel Alenius är Vadstena kommuns kulturstipendiater 2019. Även Ingegärd Lindaräng uppmärksammas för sitt mångåriga engagemang för humanism, rättvisa och bildning.

Av
Pernilla Alsén

Tre Vadstenabor har uppmärksammats och prisats av kommunen för sina insatser för det lokala kulturlivet. Sofia Ek och Joel Alenius har utsetts till Vadstena kommuns kulturstipendiater 2019 med följande motivering:

"Sofia Ek och Joel Alenius har under flera år, både tillsammans med andra och på egen hand, utvecklat Vadstenas kulturliv i många nya och nygamla innovativa riktningar. Med upplevelseinstallationer, kulturtidskrifter, cinematografiska experiment och musikupplevelser av hög klass har vår stad berikats med mångahanda spännande kulturyttringar. Med detta stipendium som delas mellan de båda vill Vadstena kommun uppmuntra till nya djärva mål.

Ingegärd Lindaräng visas särskild uppskattning för sitt mångåriga engagemang motiveringen:

"Ingegärd Lindaräng har under mer än 40 år varit en engagerad och passionerad röst för humanism, rättvisa och bildning. Inte minst har hon i Vadstena föreläsningsförening skapat förutsättningar för kvalitativa föreläsare inom en stor bredd av ämnen. Hon har bland mycket annat också givit röst åt Sancta Birgitta, både bokstavligt och bildligt, samt bidragit som finstämd recitatör i många viktiga sammanhang."

Ingegerd Lindaräng uppmärksammas för sina insatser i Vadstenas kulturliv.

Ingegerd Lindaräng uppmärksammas för sina insatser i Vadstenas kulturliv. Foto: Bo Gäfvert

Publicerad 07 March 2019 16:18