Delar av Blender i turnébussen; Robert Norberg, Maria Persson och Lasse Lundberg. (Johannes Winroth och Erik Enstad saknas på bilden.)

Delar av Blender i turnébussen; Robert Norberg, Maria Persson och Lasse Lundberg. (Johannes Winroth och Erik Enstad saknas på bilden.) Foto: Arkivbild/Pernilla Alsén

Flerfaldigt prisade Blender spelar upp till dans i Mjölby

Maria Persson: "Ska bli jättekul att möta vår publik här"

MJÖLBY/VADSTENA.

Blender spelar upp till dans i Kvarnparken i Mjölby i helgen. Det flitigt turnerande Vadstenabandet har belönats med flera priser den senaste tiden.

Av
Pernilla Alsén

Blender och deras senaste skiva "Gambla litegrann" utsågs till "Årets dansband" vid Grammisgalan i februari.

– Grammispriset är absolut det största musikpris man kan få i Sverige. Vi är oerhört stolta att vi valde att gå vår egen väg, med egna nyskrivna låtar som vi producerar själva i vår hemmastudio i Vadstena.

Dessutom har bandet för fjärde gången fått ta emot det årliga Manifestpriset, en utmärkelse som lyfter oberoende skivbolag.

– En jättehäftig känsla! Det betyder det mycket att vi dansband får ta plats, det har inte alltid varit så. Vi gör allt själva, är borta mycket från familj och vänner, vi reser långt till våra spelningar, packar upp och packar ner, så känslan när man får så mycket tillbaka från publik, och en jury som utsett oss till vinnare, så blir man verkligen helt varm i hjärtat. Man börjar tro ännu mer på sin grej och vill jobba ännu mer framåt, säger sångeskan Maria Persson som förra året utsågs till "Årets sångerska" vid Guldklaven, branschens årliga prisgala.

Det betyder det mycket att vi dansband får ta plats, det har inte alltid varit så

Blender, som är ett av landets mest bokade dansband med spelningar över hela landet, spelar alltså i Mjölby på lördag.

– Det ska bli jättekul att få möta vår publik som bor här. Sen är det skönt att få spela på hemmaplan, då vi slipper hänga i turnébussen hela dagen. Man hinner hem en sväng och ta en dusch och kan göra sig i ordning hemma, äta en god frukost - det är lyxigt, säger Maria Persson.

Förutom Blender, som står på scenen i Kvarnparken, spelar även Andreas Hedenskog i puben under lördagskvällen.

Blender

Blender, med basen i Vadstena, bildades 2002. Bandet består idag av Maria Persson (sång), Lasse Lundberg Jacobs (sång, trummor, kapellmästare), Erik Enstad (gitarr), Robert Norberg (bas) och Johannes Winroth (keybord)

Publicerad 11 March 2019 00:00