Fastighetsägaren Per Boquist säger till Corren att det påbörjade bygget ny ska rivas och tomten säljas.

Fastighetsägaren Per Boquist säger till Corren att det påbörjade bygget ny ska rivas och tomten säljas. Foto: Pernilla Alsén

Beskedet: Nu ska hela rasket rivas

Fastighetsägaren vill sälja tomten eller bygga nytt

MJÖLBY.

Många har undrat vad som ska hända med det påbörjade bygget i centrala Mjölby, som stått nästan orört sedan byggstarten 2010. Nu säger ägaren att det ska rivas och att tomten ska säljas.

Av
Pernilla Alsén

Det har gått snart nio år sedan radhusbygget i kvarteret Lärdomsljuset i Mjölby påbörjades. Sedan dess har turerna varit många, men med själva bygget har i stort sett ingenting hänt. Redan efter att betongplattan gjutits avstannade bygget efter att ägaren gått i konkurs. Därefter stod tomten orörd fram till 2014 när den såldes på exekutiv auktion. Sedan hände ingenting – igen – och det bygglov som fanns gick ut 2017 och fick sökas om på nytt. I maj förra året återupptogs bygget, men upphörde igen efter bara några veckor.

Nu vill ägaren, fastighetsmäklaren Per Boquist, sälja tomten, rapporterar Corren. Trästommen och de halvfärdiga väggarna, som vid det här laget förstörts av väder och vind, ska rivas. Boquist har satt byggföretaget på uppdraget.

– De är på plats just nu för att ta bort allt som står på plattan. De redde inte ut att bygga, så då får de ta bort det, säger han till Corren.

Betonggrunden blir eventuellt kvar.

– Ja, jag tycker inte att det är något fel på den. Den har undersökts och då var den okej. Visar det sig att det är fel på den, så ska jag ta bort den också. Sedan säljer jag. Det finns spekulanter som är mer kunniga byggare än de som började, säger Per Boquist till tidningen.

Bouquist säger också att han planerar, om tomten inte är såld till sommaren, att begära en planändring för tomten och i stället för de tänkta radhusen bygga flerbostadshus på platsen.

Publicerad 13 March 2019 17:58