Konstnären Christina

Konstnären Christina "Kicka" Thorsson är en flitig utställare. Just nu visar hon sina alster på Skänninge Stadshotell. Foto: Privat/Arkivbild

"Kicka" ställer ut i Skänninge

Konstnären har många utställningar och projekt på gång

SKÄNNINGE.

Just nu pågår utställningen "Tolkningar av musik" på Skänninge Stadshotell. Konstnären bakom alstren är Christina "Kicka" Thorsson.

Av
Pernilla Alsén

Som namnet skvallrar om är utställningens gemensamma nämnare musik.

– Jag inspireras ofta av musik när jag målar. Musiker och dansare har ofta förekommit i mina målningar. Jag tycker om att hålla mig till vissa teman när jag skapar till utställningar, det är kreativt och utmanande att tänka lite nytt, att inte måla eller skapa likadant hela tiden, menar Christina "Kicka" Thorsson.

Thorsson växlar mellan uttrycken och här visar hon både akvarell/tusch, akryl och blyerts. Med på utställningen finns även några glasalster i form av katter, fåglar och hjärtan.

Christina "Kicka" Thorsson är en flitig utställare. Förutom den pågående i Skänninge har hon redan hunnit med att delta i tre olika samlingsutställningar. Senare i år väntar bland annat Norra Vätterns bild- och formkonstnärers (NVbof) och Mjölbys konstrundor liksom NVbof:s höstsalong, som kommer att visas både i Motala och Askersund. Dessutom har hon flera andra projekt på gång.

– 2019 är ett fullspäckat konstnärsår och jag vill även hinna jobba vidare med min barnbok som jag skissar på. Framöver skulle det vara roligt att också kunna göra illustrationer till andra.

Jag vill även hinna jobba vidare med min barnbok som jag skissar på

Även om det konstnärliga intresset redan nu tar mycket tid i anspråk skulle hon vilja göra ännu mer.

– Skapandet är min stora hobby som jag vill lägga ännu mer tid på. Med en heltidstjänst som administratör så gäller det att planera och prioritera fritiden så att man hinner göra det man tycker är roligt, som att måla en tavla exempelvis. Eller att umgås med dottern som är min stora inspiration i allt.

Utställningen finns att se på Skänninge Stadshotell fram till 3 april.

Publicerad 13 March 2019 12:56