Vid Världsdagen för Downs syndrom 21 mars passar många på att hylla våra olikheter och allas lika värde genom att rocka sockorna.

Vid Världsdagen för Downs syndrom 21 mars passar många på att hylla våra olikheter och allas lika värde genom att rocka sockorna. Foto: Pressbild/Frida Ekborg

Olikheter hyllas med omaka strumpor

Nu uppmanas hela landet "rocka sockorna"

ÖSTERGÖTLAND. I morgon, torsdag, uppmärksammas Världsdagen för Downs syndrom. I samband med det uppmanas hela Sverige att "rocka sockorna". Initiativet kommer ursprungligen från USA under namnet "Rock your socks" och initierades av Svenska Downföreningen 2014. Året därpå kom det stora genombrottet i sociala medier, mycket tack vare Nathea Anemyr som har en syster med Downs syndrom. Hur gör man då, om man vill vara med? Det är enkelt och kräver en minimal insats. Genom att ta på dig två olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.

Tagga din bild

Du som rockar sockorna i morgon och lägger ut en bild på sociala medier får gärna tagga din med Östgötatidningens hashtag #hejöstergötland, så den syns i vårt flöde, tillsammanse med den officiella hashtaggen som är #rockasockorna.

Publicerad 20 March 2019 00:00