Från vänster: Kjell Augustsson, ordförande, Marcus Egnell, verksamhetsansvarig, Therese Kälvelind, ordförande ungdomskommittén, Borens IK och Anna Johansson-Strid, IQ-inspiratör.

Från vänster: Kjell Augustsson, ordförande, Marcus Egnell, verksamhetsansvarig, Therese Kälvelind, ordförande ungdomskommittén, Borens IK och Anna Johansson-Strid, IQ-inspiratör. Foto: Privat

Borens ungdomsprojekt uppmärksammas och hyllas

Egnell: "Hoppas andra kan inspireras av vårt arbete"

Av
Pernilla Alsén

MOTALA. Borens IK har fått ta emot ett diplom från organisationen IQ, detta för att uppmärksamma att klubbens projekt "Future Veneras" och "Lattja me oss". Båda satsningarna syftar till att erbjuda ungdomar alkohol- och drogfria aktiviteter på helgerna för att åstadkomma utveckling och förändring av såväl människor, samhället i stort och den egna fotbollsverksamheten.

– Att erbjuda unga tjejer och killar en väg in i föreningslivet via fotboll och samtidigt erbjuda alternativ till att exempelvis dricka alkohol är både stimulerande och givande. Jag är väldigt glad över att IQ valt att uppmärksamma vårt arbete och jag hoppas att andra kan inspireras av vårt arbete, säger Marcus Egnell, verksamhetsansvarig i Borens IK.

Om IQ

IQ arbetar för ett smartare förhållningsätt till alkohol. Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med projekten är att sprida dem vidare som goda exempel, för att inspirera fler att göra samma eller liknande saker.

Publicerad 01 April 2019 12:30