Polisens kriminaltekniker och bombtekniker har undersökt det aktuella området i Motala där explosionen inträffade sent i går kväll.

Polisens kriminaltekniker och bombtekniker har undersökt det aktuella området i Motala där explosionen inträffade sent i går kväll. Foto: Mostphotos

Inga nya svar från polisen om explosionen i Motala

MOTALA.

Kriminaltekniker och bombtekniker är nu klara med sina undersökningar vid den adress i Motala där det sent i går kväll inträffade en explosion. Larmet kom vid 23-tiden och gällde en kraftig smäll i anslutning till en altan.

Av
Pernilla Alsén

Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubricering försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse och under natten har en omfattande polisinsats, med bland annat dörrknackning och tekniska undersökningar, genomförts.

Strax innan klockan 03 i natt var bombtekniker från det nationella bombskyddet på plats och de undersökte den avspärrade fastigheten tillsammans med polisens kriminaltekniker fram till tidigt på måndagsmorgonen. Kriminalteknikerna kommer enligt polisen att behöva flera dagar på sig innan de kan ge några svar på vad som hänt, på grund av det omfattande arbetet.

Vid tillfället för explosionen befann ett par i huset, i andra änden av huset i förhållande till altanen. Enligt MVT har två personer förts till sjukhus för kontroll. Explosionen ska ha orsakat stora skador på två hus.

Publicerad 01 April 2019 08:23